Komentara: 0
Pregleda: 3348

Koncert Subotičkog tamburaškog orkestra

01.11.2012. u 17:53h
Izvor: RTV Yueco
U prepunoj sali Gradske kuće, sinoć je održan tradicionalni jesenji koncert Subotičkog tamburaškog orkestra. Gosti koncerta su bili Subotički tamburaški kvartet sa vokalnom solistkinjom Antonijom Piuković, vokalni solista i kantautor iz Sombora, Zvonko Markovinović - Mimi i Požeški tamburaški orkestar iz Slavonske Požege (R. Hrvatska).
Koncert Subotičkog tamburaškog orkestra

Proteklih 30-ak godina na Jesenjem koncertu, nastupao je samo Subotički tamburaški orkestar, a ove godine, program koncerta su odlučili da obogate nastupima brojnih gostiju. Dok su neki Subotičani verni poštovaoci tamburice, neki su po prvi put na koncertu, a očekivanja pre početka koncerta su bila različita.

Jesenji koncert Subotičkog tamburaškog orkestra otvorio je Subotički tamburaški kvartet sa kojim je nastupila Antonija Piuković. Publici se predstavio i gost iz Sombora sa svoje tri numere, a domaćin – Subotički tamburaški orkestar predstavio se sa ozbiljnim i veoma zahtevnim kompozicijama – završnim kolom iz opere „Ero s onoga sveta“, potom numerom „Romansa“ Čajkovskog i „Igra komedijaša“ iz opere „Prodana nevesta“. Siguran u dobar program, Stipan Jaramazović napominje da mu je drago što su karte za koncert, i ovaj put, bile rasprodate do poslednjeg mesta.

Subotički tamburaški orkestar trenutno broji oko 80 članova u 3 sekcije – najmlađa sekcija koja služi za uvežbavanje novih članova, potom dečiji tamburaški orkestar i veliki Subotički tamburaški orkestar.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 3348
Povezane teme

gradska kuća

tamburaški orkestar

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.