Komentara: 5
Pregleda: 3526

Koncert srpske tradicionalne muzike u nedelju u Velikoj većnici

24.08.2017. u 17:19h
Izvor: Subotica.com
Akapelo sastav “Srbski pravoslavni pojci” održaće prvi koncert pred subotičkom publikom u nedelju, s početkom od 20 časova, u Velikoj većnici Gradske kuće. Organizator koncerta je SKUD „Iskon etno“ i grad Subotica.
Koncert srpske tradicionalne muzike u nedelju u Velikoj većnici

Akapelo sastav “Srbski pravoslavni pojci” se od 2011. godine bavi očuvanjem srpske tradicionalne muzike, darom za pesmu koji poseduje. Sastav od 2013. godine i zvanično po blagoslovu patrijarha Irineja izvodi  tri vrste srpske tradicionalne muzike: duhovnu, nacionalnu i etno muziku. U skladu sa sa tim, i koncert u Velikoj većnici biće podeljen u tri bloka.

- Prvi će biti duhovni blok, zato što smo mi momci prvenstveno  teolozi,  a imamo i tri devojke, nacionalni jer niko danas ne peva nacionalnu muziku koja govori o srpskim slavnim precima i bitkama. Na taj način želimo da pokažemo da Srbija ima svoju istoriju, a treći etno blok biće posvećen unutrašnjem,  ljubavnom životu. Počećemo sa duhovnim, preko vojnog dela, a krunisaćemo sa ljubavnim, što će biti vrhunac za kraj koncerta - kaže Marko Kačarević, član sastava “Srbski pravoslavni pojci”, dodajući da će koncert biti tematski obrađen te zanimljiv i mlađoj publici - Najbitnije da su se mladi zaintersovali za srpsku tradicionalnu muziku, s obzirom  na to koliko je kiča i šunda danas, pogotovo u muzici. Želimo da čuvamo i negujemo srpsku muziku. Da bi mladi ljudi saznali šta je srpska tradicionalna muzika neko to treba i da predstavi, a mi smo imali dobre mentore, učitelje, primere na koje smo se ugledali.

Kao gosti, na koncertu će nastupiti i  dramski umetnici Aleksandar Lazić i Biljana Đurović, koji će izvesti monologe. Za sve ljubitelje srpske tradicionalne muzike, ulaz na koncert  je besplatan.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 8 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 3526
Povezane teme

koncert

koncert gradska kuća

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.