Komentara: 1
Pregleda: 3478
Foto

Koncert orkestra harmonika u ponedeljak u Velikoj većnici

03.05.2018. u 15:05h
Izvor: Subotica.com
Koncert orkestra harmonika AKUD "Sonja Marinković" iz Novog Sada održaće se u ponedeljak, 7. maja, u Velikoj većnici Gradske kuće, s početkom u 20 časova. Ulaznica na koncert biće njihov prvi kompakt disk po ceni od 300 dinara, koji će sugrađani moći da kupe na ulazu u većnicu.
Koncert orkestra harmonika u ponedeljak u Velikoj većnici

Orkestar harmonika AKUD "Sonja Marinković" iz Novog Sada krasi izuzetan kolorit, ujednačenost svih deonica i virtuoznost izvođenja, kao i vrlo često poređenje sa zvukom simfonijskog orkestra. U našem gradu, prvi put su nastupili pre dve godine, a prema rečima Miloša Radovića, predsednika Udruženja "Electe", od tada vlada veliko interesovanje za njihov ponovni koncert.

Kada smo ih prvi put čuli, naša reakcija poklopila se sa reakcijom subotičke publike, koja je stvarno bila oduševljena. Oni su izveli spektakularan koncert pre dve godine i mogu da kažem da su nam od tada naši sugrađani često pisali, slali komentare i govorili da bi voleli opet da ih čuju. Očekujemo veliki odziv publike, jer je u pitanju jedan nestandardan sastav, koji izvodi potpuno reprezentativno dela klasične muzike i ima vrlo specifičan zvuk, koji podseća na simfonijski orkestar, što nas je i privuklo da ih ponovo pozovemo u naš grad - kaže Radović.

Koncert orkestra harmonika u ponedeljak u Velikoj većnici

Orkestar je nedavno izdao i svoj prvi kompakt disk sa 12 numera, te će koncert u Subotici biti i svojevrsna promocija ovog diska. Zbog toga će ulaz na koncert biti kupovina ovog diska, po ceni od 300 dinara, koji će sugrađani moći da kupe na ulazu u većnicu, od 18 do 20 časova. Oni koji već imaju disk, za njih će ulaz na koncert biti slobodan.

- Ponosni smo što će subotička publika imati privilegiju da bude prva u Srbiji, koja će čuti materijal koji je orkestar zabeležio. Na programu će se, osim dela sa diska kao što su "Uvertira" Stevana Divjakovića i "Velika čočečka igra" Petra Konjovića, naći i dela koja nisu uvrštena na disk, poput "Muzika na vodi" Georga Fridriha Hendla, "Biljana" i "Svatovska igra", dve numere iz baleta "Ohridska legenda" Svetana Hristića i mnoge druge - poručuje Marko Asurdžić, menadžer orkestra.

Izvor: Subotica.com
Najava koncerta orkestra harmonika AKUDUNS "Sonja Marinković" Najava koncerta orkestra harmonika AKUDUNS "Sonja Marinković" Najava koncerta orkestra harmonika AKUDUNS "Sonja Marinković" Najava koncerta orkestra harmonika AKUDUNS "Sonja Marinković" Najava koncerta orkestra harmonika AKUDUNS "Sonja Marinković" Najava koncerta orkestra harmonika AKUDUNS "Sonja Marinković" Najava koncerta orkestra harmonika AKUDUNS "Sonja Marinković"
Postavljeno pre 6 godina i 1 nedelju
Komentara: 1
Pregleda: 3478
Povezane teme

koncert

koncert gradska kuća

velika većnica

electe

harmonikaški koncert

electe subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.