Komentara: 1
Pregleda: 1523

Koncert mešovitog hora "Prelude" u subotu u Velikoj većnici

08.06.2017. u 13:18h
Izvor: Subotica.com
Mešoviti hor "Prelude" iz Budimpešte održaće koncert horske muzike u subotu, 10. juna, u Velikoj većnici Gradske kuće, s početkom u 20 časova. Ulaz na koncert je besplatan.
Koncert mešovitog hora "Prelude" u subotu u Velikoj većnici

Mešovitim horom "Prelude" diriguje i rukovodi Šandor Kabdebo, a na programu će se naći dela horske muzike kompozitora Zoltana Kodalja, Bele Bartoka, Ferenca Farkaša, Lajoša Bardoša i Đerđa Orbana.

Mešoviti hor "Prelude" je 1950. godine osnovala grupa studenata Ekonomskog univerziteta, danas Budimpeštanskog univerziteta Corvinus. Hor je 1991. godine reorganizovao Šandor Kabdebo i preimenovao ga u "Prelude". Od svog osnivanja, hor neguje horsku tradiciju Mađarske i redovno održava koncerte i učestvuje na takmičenjima i festivalima.

Hor je više puta nagrađivan, a među najznačajnijim priznanjima su: treća nagrada na Međunarodnom takmičenju horova Bela Bartok, u Debrecenu 1996. i 2000. godine, na Međunarodnom takmičenju horova u Špitalu (Austrija) 1999. godine i Neuchatel međunarodnom horskom festivalu 2014. godine. Takođe, značajna je i druga nagrada i zlatna diploma, osvojena zajedno sa Starim budimskim kamernim horom, na Međunarodnom takmičenju horova u Budimpešti 2005. godine.

Najvažnijim uspehom u svojoj zemlji, hor smatra Prvu nagradu Kodalj Zoltan na 5. i 7. Mađarskom horskom takmičenju 2009. i 2015. godine, kao i Grand Prix i nagradu publike.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 10 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1523
Povezane teme

koncert

gradska kuća

velika većnica

koncert hora

horska muzika

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.