Komentara: 16
Pregleda: 4420

Koncert horova "Pjesmo moja" u subotu u Velikoj većnici

31.10.2017. u 13:45h
Izvor: Subotica.com
Ženska vokalna grupa "Mironosice Subotica" organizuje koncert "Pjesmo moja" u subotu, 4. novembra, u Velikoj većnici Gradske kuće, s početkom u 20 časova. Osim njih, na koncertu će nastupiti svetski prvaci u horskom pevanju, hor "Lipa" iz Osijeka, kao i mladi muzički talenti iz našeg grada, a deo prihoda namenjen je za humanitarnu pomoć našem sugrađaninu, Aleksandru Saši Šešliji.
Koncert horova "Pjesmo moja" u subotu u Velikoj većnici

Hor "Lipa'' iz Osijeka postoji već 140 godina, a početkom ove godine, u svoju bogatu istoriju upisali su nagradu Grand Pri, sa svetskog takmičenja horova održanog u Salzburgu, u Austriji. Njihov repertoar sastoji se od duhovne i svetovne muzike, a pred subotičkom publikom poslednji put su nastupali pre 27 godina. Prema rečima Ivane Vucelje, horovođe ženske vokalne grupe "Mironosice", krajnje je vreme bilo da ponovo dođu u naš grad.

- Prvobitna ideja je bila da organizujemo samo naš solistički koncert. Međutim, kada smo prošle godine učestvovale na međunarodnom takmičenju horova "Aurora Cantat" u Osijeku, upoznale smo se i sprijateljile sa članovima hora "Lipa", te smo im ponudile da organizujemo zajednički koncert za subotičku publiku. Oni su početkom ove godine osvojili Grand Pri u Salzburgu i tako postali svetski prvaci u horskom pevanju, i upravo će sa tim, pobedničkim repertoarom nastupiti u subotu u Velikoj većnici, tako da zaista vredi doći i poslušati ih - istakla je Vucelja.

Osim gostiju iz Osijeka, na koncertu će nastupiti mlade, muzičke umetnice iz našeg grada, Aleksandra Stanković i Mila Savičić, kao i domaćini koncerta, grupa "Mironosice".

Koncert horova "Pjesmo moja" u subotu u Velikoj većnici

Foto: Slađana Danna photography

- Nastupićemo sa mešanim repertoarom, kako bismo pokazale publici rezultat našeg dvogodišnjeg truda i rada, a pored nas nastupiće solistkinja Aleksandra Stanković, koja je završila Muzičku školu u Subotici, a potom je školovanje nastavila u Beogradu na Muzičkoj akademiji, gde je stekla zvanje operske pevačice. To je glas kakav naša publika nije imala mnogo prilika da čuje. Nastupala je na mnogim scenama širom Evrope i njena biografija je toliko opširna i bogata, a ima samo 25 godina. Nju će na klaviru pratiti Mila Savičić, veoma talentovala devojka, koja je takođe upisala Muzičku akademiju - rekla je Vucelja, dodajući da su koncert organizovale radi promocije mladih i talentovanih ljudi iz našeg grada, kako bi domaća publika uvidela da i Subotica ima svetski poznate umetnike, ali i radi pomoći našem sugrađaninu Aleksandru Šešliji, kojem su neophodna sredstva za odlazaka na transplantaciju srca u inostranstvo.

- Kako se koncert finansira od prodaje ulaznica, sav preostali prihod biće uplaćen na račun Aleksandra Šešlije, kome je neohodna transplatacija srca. S obzirom na to da smo pokrenule humanitarni broj za njegovo lečenje, što je i dalje opcija ukoliko neko želi da pomogne, ovaj koncert je još jedan način da zajednički pokušamo da pružimo pomoć našem sugrađaninu - dodala je Ivana Vucelja i zahvalila se horu "Lipa" što su sami snosili troškove dolaska u Suboticu.

Cena ulaznice za koncert je 250 dinara, a karte se mogu nabaviti u prostorijama Udruženja  "Mironosice" ili kupiti na dan koncerta, na ulazu Gradske kuće. Humanitarni broj na koji možete poslati poruku kako biste pomogli našem sugrađaninu Aleksandru Šešliji je 5066.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 5 meseci
Komentara: 16
Pregleda: 4420
Povezane teme

koncert

gradska kuća

humanitarni koncert

velika većnica

mironosice subotica

horska muzika

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.