• Pregleda: 1074

Koncert džez muzike u Dečjem pozorištu

Povodom Meseca poštovanja džeza, Udruženje građana „Džezik“ i Muzička škola organizuju koncert džez muzike, koji će biti održan u četvrtak, 19. aprila od 20h na sceni Dečijeg pozorišta. Ulaz je besplatan.
Koncert džez muzike u Dečjem pozorištu

Prošlogodišnja ličnost kojoj je posevećen mesec je Bila Ela Fidžerlad, a ove godine to je Norman Granz, osoba koja je dala izuzetan doprinos razvoju džeza u svetu.

- Nastupiće nam učenici, čak i bivši učenici škole, zatim profesori džez odeseka, "Blue trio" i kvintet "Iz principa". Gledamo da to budu sve naši Subotičani, a možda će nam doći i sa Beogradske džez akademije - rekao je Gabor Bunford, ispred organizacije

Na koncertu će nastupiti učesnici i profesori džez odseka Muzičke škole, koji postoji preko 10 godina i ima odličnu saradnju sa festivalom "Džezik" (Jazzik).

- Imamo izuzetno talentovanu generaciju, odlične đake koji često idu i na takmičenja, nastupaju i time stiču praksu, kako u školi tako i van škole - kaže Dragana Nikolić, direktorka Muzičke škole, a sa čime se složio i Goran Evetović, šef džez odseka pri Muzičkoj školi - Upravo smo se vratili sa jednog malog putovanja, bili smo u Budimpešti, imali smo višednevni prorgam u okviru kojeg je nastupio i naš bend "Iz principa", u saradnji sa mađarskim eminentnim muzičarima.

Prema rečima organizatora, obeležavanje Meseca poštovanja džeza ima za cilj da motiviše i ohrabri ljude da učestvuju u stvaranju džez muzike, da posećuju koncerte i slušaju ovu vrstu muzike, kao i da se kroz knjige edukuju o ovom muzičkom pravcu.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.