Komentara: 0
Pregleda: 1290

Koncentracija ambrozije u opadanju

25.09.2017. u 16:54h
Izvor: Subotica.com
Zahvaljujući nešto svežijem vremenu i kiši, koja je obeležila nedelju za nama, koncentracija ambrozije opala je sa visoke na umerenu, a potom i na nisku, dok su ostale trave i korovske biljke beležile niske koncentracije ili njihova polenova zrna nisu ni bila registrovana u atmosferi.
Koncentracija ambrozije u opadanju

Prema izveštaju o aerobiološkom ispitivanju Zavoda za javno zdravlje Subotica, u vazduhu je zabeležena niska koncentracija polena ambrozije, koja može izazvati alergijske reakcije samo kod izuzetno osetljivih osoba. Do 15 polenovih zrna po metru kubnom vazduha, registrovano je zahvaljujući nešto svežijem vremenu i kiši, koja je obeležila nedelju za nama.

Kada su u pitanju ostale trave i korovske biljke, poput koprive, konoplje, pelina i štireva, tokom protekle nedelje beležile su veoma niske koncentracije ili čak njihov polen nije ni bio registrovan u atmosferi.

Prema prognozi Zavoda za javno zdravlje Subotica za ovu sedmicu, osim ambrozije, koja će imati umerenu koncentaciju, sve ostale trave i korovske biljke imaće niske koncentracije.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1290
Povezane teme

zavod za javno zdravlje

ambrozija

sezona alergija

kopriva

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.