• Pregleda: 1347

Koncentracija ambrozije i dalje visoka

Tokom protekle nedelje, od jakih alergena u vazduhu zabeležena je visoka koncentracija polena ambrozije, dok su ostale trave i korovske biljke beležile većinom niske koncentracije.
Koncentracija ambrozije i dalje visoka

Prema izveštaju o aerobiološkom ispitivanju Zavoda za javno zdravlje Subotica, u vazduhu je zabeležena visoka koncentracija polena ambrozije, koja može izazvati veoma jake i burne reakcije kod alergičnih osoba. Visoka koncentracija ambrozije, odnosno više od 30 zrna po metru kubnom vazduha, može se očekivati do kraja septembra.

Kada je u pitanju kopriva, početkom prošle nedelje zabeležena je visoka koncentracija, ali kako je nedelja odmicala, broj polenovih zrna se spustio ispod 15 zrna po metru kubnom vazduha, te je zabeležena niska koncentracija.

Prema prognozi Zavoda za javno zdravlje Subotica za ovu sedmicu, osim ambrozije, koja će i dalje imati visoku koncentaciju, sve ostale trave i korovske biljke imaće niske koncentracije.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

1
alergican Odgovori
ma nek crknemo koga briga,u alexandrovu kod rodica ambrozija 2 metra
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.