• Pregleda: 3244

Komšije u akciji čišćenja

Komšije u akciji čišćenja

Meštani MZ Peščara, iskoristili su lep prolećni dan kako bi obližnje igralište za decu očistili od smeća, izvadili korov i šiblje u koje je igralište zaraslo i od kog su se ljuljaške i klackalice jedva videle. Meštani kažu da su sve vreme čekali da neko iz rukovodstva mesne zajednice pokrene akciju čišćenja igrališta, koja ne iziskuje nikakve troškove, ali je njihovom strpljenju došao kraj.

Akciji su se priključili uglavnom roditelji i bake i deke, kojima je stalo da njihova dece, odnosno unuci, imaju gde da provode slobodno vreme. Rukovodstvo mesne zajednice pomoglo je tako što je obezbedilo jedan reflektor koji obasjava ogralište, ali meštani kažu da ništa više od toga nisu dobili. Akciji čišćenja priključila su se i deca, koja će najviše vremena provoditi na ovom igralištu.

Inicijativa nekolicine meštana urodila je plodom. Ono što je najbitnije deci je obezbeđen prostor na kojem će moći da provode slobodno vreme, ali je u isto vreme uklonjeno ruglo sa ove poljane, koje ni onim starijima nije bilo milo za gledati, pogotovo u večernjim satima.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.