Komentara: 8
Pregleda: 13167

Kompanija "Siemens" obeležila kraj uspešne godine

22.12.2015. u 16:42h
Izvor: Subotica.com
Kompanija "Siemens", koja već 12 godina posluje u okviru Slobodne zone u Subotici, prijemom na Salašu Zvonko Bogdan obeležila je završetak još jedne poslovne godine.
Kompanija "Siemens" obeležila kraj uspešne godine

„Siemens” fabrika u Subotici je u svojoj 12. godini poslovanja nastavila sa dobrim rezultatima, čime je dala značajan doprinos dobrim poslovnim rezultatima čitave kompanije „Siemens Srbija”.

U 2015. godini zabeležen je i porast broja porudžbina generatora za vetrenjače usled potražnje na svetskom tržištu. Zahvaljujući tome došlo je do povećanja obima poslovanja i povećanja broja zaposlenih. Fabrika u Subotici je jedna od najvećih u čitavom „Siemens” sistemu i predstavlja pravi primer uspešne proizvodnje u našoj zemlji.

Kompanija "Siemens" obeležila kraj uspešne godine

Kompanija „Siemens“ trenutno upošljava oko 1.500 ljudi u Srbiji, a od jula do decembra 2015. godine zaposleno je 309 novih radnika u subotičkoj fabrici vetrogeneratora, gde sada radi 1.322 radnika.

Svaka treća vetrenjača u Evropi ima generator proizveden u Subotici

Fabrika vetrogeneratora, ove godine je kompaniji „Siemens“ u Srbiji omogućila poziciju jednog od top pet izvoznika, te svaka treća vetrenjača u Evropi ima generator koji je proizveden u Subotici, a do sada je proizvedeno više od 18000 generatora za vetroelektrane.

Kompanija "Siemens" obeležila kraj uspešne godine

„Siemens“ d.o.o. Beograd završio je poslovnu 2015. godinu dobrim poslovnim rezultatima i ispunio definisane planove. Kompanija je realizovala veliki broj projekata u svim oblastima svog poslovanja, čime je još jednom potvrdila status jedne od najuspešnijih kompanija koje posluju na ovom tržištu. U fiskalnoj 2015. godini (od 1. oktobra 2014. do 30. septembra 2015. godine) „Siemens“-ovi prihodi u Srbiji iznosili su oko 80 miliona evra, dok je ukupan iznos novih narudžbina bio 94 miliona evra.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 3 meseca
Komentara: 8
Pregleda: 13167

Povezana vest

Povezane teme

Siemens

Simens

fabrika simens u subotici

simens srbija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.