Komentara: 2
Pregleda: 5480

Kompanija "Flender" donirala sredstva humanitarnim organizacijama u Subotici

24.01.2021. u 12:30h
Izvor: Subotica.com
Kompanija "Flender" donirala sredstva humanitarnim organizacijama u Subotici

"Flender" fabrika u Subotici, koja je deo "Siemens" grupe, donirala je novčana sredstva Udruženju za podršku osobama sa psihofizičkim smetnjama "ZaJedno", Domu za decu ometenu u razvoju "Kolevka" i Crvenom krstu Subotice. Iz menadžmenta kompanije ističu da je protekla godina bila izazovna za sve, te da je, usled krize koja je nastala tokom pandemije virusa kovid-19, pomoć mnogima potrebna.

- Nadamo se da ćemo ovom donacijom pomoći nekima od naših sugrađana i lokalnoj zajednici u ovim izazovnim vremenima - poručuju iz kompanije.

Po rečima Snežane Maravić, saradnice Udruženja "ZaJedno", ovakve donacije su i više nego dragocene, jer kako se većina programskih aktivnosti Udruženja finansira putem projekata, za adaptaciju, uređenje i tekuće održavanje prostora novca ne pretekne, na šta će sigurno utrošiti deo dobijenih sredstava.

Kompanija "Flender" donirala sredstva humanitarnim organizacijama u Subotici

- Deo sredstava ćemo sasvim sigurno potrošiti na to da naš prostor adaptiramo za mlađu decu koja nam u poslednje vreme dolaze u sve većem broju, a koja se kreću tako što puze, pa da postavimo neke podloge ili slično - objašnjava Maravić. - Postoji čitav niz stvari koje treba da obezbedimo kako bismo zadovoljili određene higijenske i zdravstvene norme, a to se ne finansira iz projekata, zbog čega su nam ovakve donacije jako dragocene, jer iz drugih izvoda ne možemo doći do novca za adaptaciju prostora.

Ostatak donacije, kako dodaje naša sagovornica, najverovatnije će se utrošiti na programske aktivnosti namenjene deci, odnosno inkluzivne aktivnosti za decu predškolskog i ranoškolskog uzrasta, kao i aktivnosti za decu sa smetnjama u razvoju tinejdžerskog i starijeg uzrasta.

- Za dva dana ćemo imati sastanak na kojem ćemo okupiti saradnike i napraviti plan aktivnosti Udruženja sa programima i projektima koji će se odvijati u ovoj godini i onda ćemo znati na šta ćemo konkretno potrošiti ostatak dobijenih sredstava - dodala je Maravić.

Kompanija "Flender" donirala sredstva humanitarnim organizacijama u SuboticiNovčane donacije dobili su još Dom za decu ometenu u razvoju "Kolevka" i Crveni krst Subotice, koji će sredstva uložiti u funkcionisanje sopstvenih programa.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 3 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 5480
Povezane teme

donacija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.