Komentara: 2
Pregleda: 3525

Kombinovani test - nepoznanica i za đake i za nastavnike

29.11.2013. u 16:02h
Izvor: RTV Yueco
Na završnom ispitu mali maturanti će polagati tri ispita, definitivno je odlučeno. Umesto dosadašnjih 20 poena, testovi iz srpskog jezika i matematike nosiće maksimalno po 16 poena, dok će novina biti kombinovani test iz pet predmeta, koji će nositi dodatnih 8 poena. Osmaci kažu da nisu zadovoljni, jer smatraju da bodovanje kombinovanog testa neće zaista prikazati njihovo znanje.
Kombinovani test - nepoznanica i za đake i za nastavnike

Učenici osmog razreda OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ negoduju uvođenje kombinovanog testa u završni ispit na maloj maturi. Oni smatraju da je nepravedno da baš oni budu prva generacija, koja će polagati tri testa.

Na sva tri testa đaci će maksimalno moći da osvoje 40 poena, ali će po nalogu ministra Tomislava Jovanovića, biti drugačije bodovani u odnosu na prvobitni predlog.Tako će maternji jezik biti bodovan sa maksimalnih 16 bodova, koliko i matematika, dok će na kombinovanom testu učenici moći da dobiju maksimalno osam bodova. Prema rečima direktorke OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“, Klaudije Gubić Šelken, pripreme za srpski jezik i matematiku već se polako sprovode, te tu ne bi trebalo da bude problema, ali je kombinovani test još uvek nepoznanica kako za đake, tako i za nastavnike.

Kako je saopštilo Ministarstvo prosvete, učenicima će početkom sledeće godine biti dostupne i zbirke zadataka sa model zadacima, kojima će moći da provere stečena znanja i veštine, u skladu sa standardima predviđenim Programom završnog ispita.Tokom drugog polugodišta osmaci će imati probne testove, simulaciju završnog ispita u osnovnom obrazovanju i vaspitanju.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 5 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 3525
Povezane teme

mala matura

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.