Komentara: 17
Pregleda: 5442

Komarci: bez avio-tretmana za sada

11.06.2014. u 16:40h
Izvor: RTV Yueco
Iako je subjektivni osećaj mnogih Subotičana takav da u gradu ima veliki broj komaraca, u Gradskoj upravi kažu da njihova brojnost, za sada, ne iziskuje avio-tretman. Dodaju da je preventivno delovanje i borba s komarcima započeta još krajem maja. Za to vreme građani se žale da u pojedinim delovima grada ne mogu noću da šetaju zbog komaraca.
Komarci: bez avio-tretmana za sada

Subjektivni osećaj Subotičana po pitanju brojnosti komaraca je različit, pre svega zbog toga što komarci neke ljude više “vole” da napadaju, a druge manje. Pojedini Subotičani zvali su našu redakciju žaleći se na veliki broj komaraca u gradu, da od njih ne mogu noću da šetaju i posećuju popularna mesta, posebno u naselju Prozivka.

Kako je izjavio Goran Išpanović iz Gradske službe za komunalne poslove, prve aktivnosti na suzbijanju komaraca sprovedene su krajem maja, kada su građanima podeljene tablete za suzbijanje komaraca na njihovim vodenim površinama u dvorištima.

Nakon toga, po njegovim rečima, usledio je preventivni tretman uništavaja larvi na vodenim površinama u Hajdukovu, Paliću, Čantaviru, Bajmoku i drugi delovi grada. Prekjuče je počeo tretman odraslih komaraca ULV generatorima iz kombija na 600 hektara teritorije Palića, a danas bi trebalo da se tretira Dudova šuma na površini od 220 hektara, nakon čega će akcija biti nastavljena u centralnim gradskim mesnim zajednicama, odnosno naseljima Prozivka, Bajnat i Aleksandrovo. On je dodao da se na osnovu izveštaja izvođača radova na suzbijanju komaraca, novosadske Ciklonizacije, zakljuuje da za sada nema potrebe za zaprašivanjem komaraca iz vazduha.

Subotička Gradska uprava ove godine je za suzbijanje komaraca opredelila nešto preko šest miliona dinara.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 10 meseci
Komentara: 17
Pregleda: 5442

Povezane vesti

Povezane teme

komarci Subotica

zaprašivanje komaraca

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.