Komentara: 4
Pregleda: 2999

Koju školu upisati?

05.12.2012. u 15:31h
Izvor: RTV Yueco
Sledeće školske godine u prvi razred srednje škole, upisaće se oko 200 učenika manje u odnosu na prošlu godinu. Iako je učenika manje, škole žele da zadrže isti broj odeljenja.
Koju školu upisati?

U Tehničkoj školi „Ivan Sarić“ održan je sastanak Aktiva direktora srednjih škola, na kome su učestvovali i direktori osnovnih škola, kako bi se postigao dogovor o realnom predlogu plana upisa.

U osnovnim školama u Subotici, Bačkoj Topoli i Malom Iđošu trenutno se školuje 1752 učenika u osmim razredima, što je za oko 200 manje nego prethodne godine. Međutim, većina škola želi da u narednoj školskoj godini otvori isti broj odeljenja, a na današnjem sastanku Aktiva direktora srednjih škola se moglo čuti, da neke škole, kao što je Ekonomska i Hemijska, žele da otvore i nova odeljenja. Sastanku su prisustovali i predstavnici NSZ koji su direktore srednjih škola upoznali sa stanjem na tržištu rada.

Sastanku su prisustvovali i direktori osnovnih škola, kako bi se podstakla saradnja srednjih i osnovnih škola u formiranju realnog plana upisa. Predstavljen je i projekat profesionalne orjentacije, koji se kao pilot projekat, prošle godine, sprovodio u 12 osnovnih škola.

Projekat profesionalne orjentacije , namenjen učenicima 7. i 8. razreda, podrazumeva rad u radionicama uz učešće roditelja u cilju donošenja pravilne odluke o odabiru škole, u sladu sa sposobnostima đaka.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 4 meseca
Komentara: 4
Pregleda: 2999
Povezane teme

srednje škole

osnovne škole subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.