• Pregleda: 2903

Kod petlje "jug" formirana nova baza za održavanja auto-puta

Kompanija "Vojput" zadužena za zimsko održavanje auto-puta od Feketića do Horgoša, izgradila je novu bazu kraj auto puta, radi efikasnijeg održavanja auto-puta u zimskom periodu.
Kod petlje "jug" formirana nova baza za održavanja auto-puta

Na petlji "jug" kod Subotice nikla je nova baza "Vojputa" kompanije koja, prema planu zimskog održavanja javnog preduzeća "Putevi Srbije", brine da 70 kilometara auto-puta od Horgoša do Feketića ove zime bude prohodno.

- "Iskustvo iz prethodnih godina je ukazivalo da je brzina izlaska na samu trasu auto-puta veoma bitna, na ovakav način ćemo između 15 i 20 minuta dobiti na brzini izlaska na auto put", kaže Ivan Sudarević, tehnički direktor "Vojputa".

U bazama kod Subotice, Bačke Topole, Sente, Sombora, Novog Kneževca i Kikinde oko 250 ljudi, 40 jedinica razne mehanizacije i više hiljada tona soli i abrazivnih sredstava biće tokom zime na raspolaganju 24 sata za raščišćavanje severnog dela auto-puta i oko 850 kilometara regionalnih puteva u Banatu i Bačkoj. Međutim u "Vojputu" upozoravaju da će snega na kolovozu, prema planu, ipak biti.

- "Planom je predviđeno da će se i ove godine na putevima biti zadržavanja snega na kolovozu i to na putevima prvog i drugog prioriteta do pet centimetara, na putevima trećeg prioriteta deset pa i više centimetara. Potom je planom predviđena i obustava saobraćaja, da bi se angažovanjem mehanizacije za uklanjanje snega, što brže i što efikanije moglo obezbediti prohodnost na putevima", kaže Sudarević.

Vozači se podsećaju da je u slučaju snežne vejavice ograničenje brzine do 60 kilometara na sat na putevima prvog prioriteta, a na putevima drugog i trećeg prioriteta do 40 kilometara na sat.

Izvor: RTS

povezane teme

8
G-269 Odgovori
Neka pocnnu da ciste na vreme i nece biti problema, a ne cekaju 5 cm da pocnu
aleksa Odgovori
Ciste oni cim padne sneg.Ne treba ih odma osudjivati
Mc Odgovori
@G-269 ...i ja cu sedeti kuci u toplom kad bude padao sneg...
Always Ultra Odgovori
I sad treba da verujemo da ce oni zaista da "odrzavaju" puteve ??
milje Odgovori
Čitam i ne verujem:
"Planom je predviđeno da će se i ove godine na putevima biti zadržavanja snega na kolovozu i to na putevima prvog i drugog prioriteta do pet centimetara, na putevima trećeg prioriteta deset pa i više centimetara. Potom je planom predviđena i obustava saobraćaja, da bi se angažovanjem mehanizacije za uklanjanje snega, što brže i što efikanije moglo obezbediti prohodnost na putevima", kaže Sudarević.
Ko je mogao ovo da isplanira? "Vojput","Putevi Srbije","Koridori",političari ili možda sam Bog?
Možda bi trebalo u plan ubaciti i vetrobrane.To je realnije.
djfgud884dj Odgovori
Xaxay
kaja Odgovori
Uradice ljudi sve samo da Vucic vise ne dolazi da spasava...Sto dalje odavde
ivan Odgovori
joooj samo snega da ne bude sve ce biti kako su obecali
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.