Komentara: 8
Pregleda: 3702

Kod petlje "jug" formirana nova baza za održavanja auto-puta

05.12.2014. u 14:09h
Izvor: RTS
Kompanija "Vojput" zadužena za zimsko održavanje auto-puta od Feketića do Horgoša, izgradila je novu bazu kraj auto puta, radi efikasnijeg održavanja auto-puta u zimskom periodu.
Kod petlje "jug" formirana nova baza za održavanja auto-puta

Na petlji "jug" kod Subotice nikla je nova baza "Vojputa" kompanije koja, prema planu zimskog održavanja javnog preduzeća "Putevi Srbije", brine da 70 kilometara auto-puta od Horgoša do Feketića ove zime bude prohodno.

- "Iskustvo iz prethodnih godina je ukazivalo da je brzina izlaska na samu trasu auto-puta veoma bitna, na ovakav način ćemo između 15 i 20 minuta dobiti na brzini izlaska na auto put", kaže Ivan Sudarević, tehnički direktor "Vojputa".

U bazama kod Subotice, Bačke Topole, Sente, Sombora, Novog Kneževca i Kikinde oko 250 ljudi, 40 jedinica razne mehanizacije i više hiljada tona soli i abrazivnih sredstava biće tokom zime na raspolaganju 24 sata za raščišćavanje severnog dela auto-puta i oko 850 kilometara regionalnih puteva u Banatu i Bačkoj. Međutim u "Vojputu" upozoravaju da će snega na kolovozu, prema planu, ipak biti.

- "Planom je predviđeno da će se i ove godine na putevima biti zadržavanja snega na kolovozu i to na putevima prvog i drugog prioriteta do pet centimetara, na putevima trećeg prioriteta deset pa i više centimetara. Potom je planom predviđena i obustava saobraćaja, da bi se angažovanjem mehanizacije za uklanjanje snega, što brže i što efikanije moglo obezbediti prohodnost na putevima", kaže Sudarević.

Vozači se podsećaju da je u slučaju snežne vejavice ograničenje brzine do 60 kilometara na sat na putevima prvog prioriteta, a na putevima drugog i trećeg prioriteta do 40 kilometara na sat.

Izvor: RTS
Postavljeno pre 9 godina i 4 meseca
Komentara: 8
Pregleda: 3702
Povezane teme

vojput

horgoš autoput

subotica autoput

autoput bačka topola

zimska služba

održavanje puteva

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.