Komentara: 52
Pregleda: 5133
Foto

Koalicija "Ujedinjeni za pobedu Srbije" u Subotici (ne)zadovoljna izbornim rezultatima

08.04.2022. u 15:24h
Izvor: Subotica.com
Sumirajući izborne rezultate u Subotici lokalni odbori koalicije imali su različita viđenja uspešnosti, ali su složni u zaključku da je bilo dosta faktora koji su uticali na regularnost, među kojima su svakako pritisci na zaposlene u javnim preduzećima, kupovina glasova i tome slično.
Koalicija "Ujedinjeni za pobedu Srbije" u Subotici (ne)zadovoljna izbornim rezultatima

Predsednik odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Subotica, Robert Šebek, zahvalio se građanima koji su ukazali poverenje koaliciji "Ujedinjeni za pobedu Srbije", poručivši da su zadovoljni ostvarenim izbornim rezultatima.

- U centralnim biračkim mestima smo imali 20 odsto glasova, što su za nas više nego odlični rezultati, za razliku od prigradskih naselja gde su rezultati bili slabiji. Nije samo izborni dan bio haotičan, nego i oni koji su mu prethodili. Na mnogo adresa Subotičana dolazili su pozivi za građane koji nikada nisu živeli na tim adresama. S druge strane postojali su pritisci prema zaposlenima u javnim preduzećima, ne samo da oni sami glasaju nego da animiraju i druge da budu "siguran glas". Posle 17 časova počelo je zivkanje onih koji nisu glasali, pod pretnjom otkaza - rekao je Šebek.

Koalicija "Ujedinjeni za pobedu Srbije" u Subotici (ne)zadovoljna izbornim rezultatima

Po rečima prvog čoveka subotičkog odbora SSP izlaznost u Subotici je bila niska zato što je mnogo građana napustilo grad u potrazi za boljim životom.

- Izlaznost od 52 odsto u Subotici je ispod republičke. Po našim saznanjima SNS u Subotici ima 37,6 odsto, SVM 21, a mi, kao ujedinjena opozicija, 12 odsto. Ove dve stranke dobile su procentualno manje glasova nego na prošlim izborima, što pokazuje da ljudi nisu zadovoljni aktuelnom vlašću - obrazlaže Šebek.

Koalicija "Ujedinjeni za pobedu Srbije" u Subotici (ne)zadovoljna izbornim rezultatima

Šebek je ukazao i na kako kaže "preko stotinu autobusa koji su bili nepropisno parkirani na Senćanskom putu tokom stranačkog mitinga SNS-a", tražeći od nadležnih da se utvrdi odgovornost za učinjene prekršaje, kao i da zakon treba da bude jednak za sve, navodeći slučaj da je njihova koalicija za isti taj prekršaj kod Patrije odmah dobila kaznu.

Đorđija Aksentijević, član Pokreta slobodnih građana, političke opcije koja je nastupila na izborima u koaliciji "Ujedinjeni za pobedu Srbije", istakla je da oni nisu zadovoljni rezultatima u Subotici.

Koalicija "Ujedinjeni za pobedu Srbije" u Subotici (ne)zadovoljna izbornim rezultatima

- Zahvaljujem se, u lično ime i u ime organizacije koju predstavljam, građanima koji su nam ukazali poverenje, ali pre svega svim građanima Subotice koji su glasanjem shvatili značaj izbornog procesa, značaj učestvovanja u njemu i činjenice da je politika sve ono što se dešava oko nas, da na izborima biramo način kako ćemo se lečiti, kako će nam se deca školovati, na kraju krajeva kakav vazduh ćemo disati, kakvu vodu ćemo piti - rekla je Đorđija Aksentijević, zahvalivši se pritom Gradskoj izbornoj komisiji na fer i korektnom odnosu. - Mi (PSG) rezultatima nismo zadovoljni, treba još mnogo toga da se uradi, ne smatramo da su izbori bili regularni, bez obzira što tog dana nije bilo velikih problema. Sve ono što je prethodilo pokvarilo je utisak.

Izvor: Subotica.com
Sumiranje izbornih rezultata koalicije "Ujedinjeni za pobedu Srbije" u Subotici Sumiranje izbornih rezultata koalicije "Ujedinjeni za pobedu Srbije" u Subotici Sumiranje izbornih rezultata koalicije "Ujedinjeni za pobedu Srbije" u Subotici Sumiranje izbornih rezultata koalicije "Ujedinjeni za pobedu Srbije" u Subotici Sumiranje izbornih rezultata koalicije "Ujedinjeni za pobedu Srbije" u Subotici Sumiranje izbornih rezultata koalicije "Ujedinjeni za pobedu Srbije" u Subotici Sumiranje izbornih rezultata koalicije "Ujedinjeni za pobedu Srbije" u Subotici Sumiranje izbornih rezultata koalicije "Ujedinjeni za pobedu Srbije" u Subotici
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 1 mesec
Komentara: 52
Pregleda: 5133
Povezane teme

stranka slobode i pravde subotica

izbori2022

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.