Komentara: 2
Pregleda: 3350

Koalicija "Građani i građanke Srbije" ipak na glasačkom listiću u Subotici

17.04.2016. u 23:28h
Izvor: Koalicija Građani i građanke Srbije
Saopštenje informativne službe Koalicije "Građani i građanke Srbije" prenosimo u celosti.
Koalicija "Građani i građanke Srbije" ipak na glasačkom listiću u Subotici

Koalicija Građani i građanke Srbije očekuje da će Upravni sud usvojiti žalbe na odluke Republičke izborne komisije i Pokrajinske izborne komisije kojima su odbijena proglašenja izbornih lista “Građani i građanke Srbije”. Upravni sud već je usvojio žalbu Koalicije na odluku Izborne komisije u Subotici, koja je u rešenju navela iste razloge za odbacivanje liste.

Koalicija Građani i građanke Srbije izražava zadovoljstvo zbog činjenice da je Upravni sud usvojio žalbu na odluku Izborne komisije Grada Subotice i što je pravda pobedila.

“I pored svih pritisaka kojima smo bili izloženi, primer naše liste pokazuje da je pravosuđe u Srbiji prepoznalo nepravdu koja nam je naneta i vraćeni smo u izbornu trku. Tako smo pokazali da smo opcija dosledna svom programu i ciljevima i da nećemo lako odustati”, rekao je predsednik pokrajinskog odbora Koalicije Miloš Nikolić ističući kako je uveren da će i pored neravnopravnog starta u izbornoj trci ova opcija imati značajnu odborničku grupu.

Policijskoj upravi u Beogradu prijavili smo tri osobe (iz Subotice, Zrenjanina i Novog Sada) zbog sakupljanja spiskova birača, kojima su protivzakonito, obećavali dve do pet hiljada dinara za siguran glas. Oni su pretili simpatizerima Koalicije Građani i građanke Srbije da će im ukoliko podrže našu listu pokazati koliko su moćni.

Koalicija Građani i građanke Srbije u Subotici ima jedno od najvećih uporišta, te je zbog toga sedište pokrajinskog odbora upravo u ovom gradu. Program koalicije zasnovan je na postulatima socijalne pravde i pravne dražave, ali je sigurno da će naša odbornička grupa doneti napredak.

“Naš ekonomski program temelji se pre svega na podršci malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima, dok se u oblasti poljoprivrede zalažemo za jasnu strategiju poljoprivrednog razvoja koja bi omogućila opstanak i malim gazdinstvima. Ipak, smatramo da je i nadgradnja jednako važna, posebno obrazovanje i kultura. Obrazovanje, koje be bilo usklađeno sa standardima Evropske unije, školovalo bi kadrove koji bi bili stručna, a ne jeftina radna snaga, dok u oblasti kulture moramo insistirati na programima koji bi doneli kvalitet, bez obzira da li je reč o amaterskoj ili profesionalnoj umetnosti.”, rekao je Nikolić.

U Koaliciji Građani i građanke Srbije ističu kako su ljudska prava nešto oko čega ne može biti spora i da je prva mala pobeda u ostvarenju biračkog prava pred Upravnim sudom pokazatelj posvećenosti Koalicije ljudskim i manjinskim pravima.

Očekujemo da će posle odluka Upravnog suda, za koje smo uvereni da će biti pozitivne, liste Koalicije Građani i građanke Srbije koju čine Romska partija i Partija Bunjevci građani Srbije ipak biti proglašene, te da će se naši kandidati naći na glasačkim listićima na izborima za skupštine Srbije i Vojvodine 24. aprila

Izvor: Koalicija Građani i građanke Srbije
Postavljeno pre 8 godina i 1 nedelju
Komentara: 2
Pregleda: 3350

Povezana vest

Povezane teme

lokalni izbori subotica

lokalni izbori u subotici

lokalni izbori 2016

izbori 2016

građani i građanke srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.