Komentara: 31
Pregleda: 13480

Ko će stati da pruži pomoć prilikom saobraćajke?

11.09.2012. u 17:02h
Izvor: RTV Yueco
Veliki broj vozača zaustavilo je svoje vozilo na 36-tom kilometru puta između Subotice i Žednika, kada su ugledali beli kombi i biciklistu koji je ležao ispred njega. Vozač kombija nepomično je ležao za volanom, kao i biciklista na asfaltu.
Ko će stati da pruži pomoć prilikom saobraćajke?

Ovako je izgledala današnja simulacija saobraćajne nesreće koju su organizovali pripadnici Saobraćajne policije i Crvenog krsta. Cilj akcije je procenjivanje spremnosti vozača učesnika u saobraćaju da pomogu u slučaju nailaska na udes.

Režirana priča...

Ukoliko ste se u toku prepodneva uputili ka Žedniku, na 36. kilometru od Subotice, mogli ste da zateknete ovakvu situaciju... devojka pored puta panično poziva u pomoć i zaustavlja vaš auto.... na vama je odluka da li će te stati ili ne....

Koliko nas je spremno da pomogne u ovakvoj situaciji? 

Većina vozača je zaustavila vozilo i nakon što su im članovi Crvenog krsta objasnili da se radi o simulaciji, prvo su odahnuli, povratili boju lica i tek onda saslušali aktiviste crvenog krsta, koji su sa vozačima obavljali kratku anketu.

Akcija je organizovana povodom Svetskog dana pružanja prve pomoći koji se obeležava 8. septembra u celom svetu, dok je ove godine simulacija saobraćajnog udesa organizovana na današnji dan.

Po zakonu o bezbednosti saobraćaja predviđeno je da vozač, koji naiđe na lice mesta saobraćajne nesreće gde ima povređenih lica, pruži neophodnu pomoć u skladu sa svojim znanjima, kao i da odmah pozove hitnu medicinsku pomoć i policiju.

Za one koji nisu bili solidarni...

Od 156 vozila njih 106 zaustavilo je svoje vozilo kako bi pomogli nastradalim licima, dok je njih 50 odbilo da stane i nastavilo put. Ali, nekoliko kilometara dalje, sve koji nisu stali na mesto nesreće, zaustavljala je saobraćajna policija i kao opomenu za kršenje zakona poklanjala je limun. Simbolična gorčina.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 7 meseci
Komentara: 31
Pregleda: 13480
Povezane teme

saobraćajna nesreća

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.