• Pregleda: 3518

Književno veče u Gradskoj biblioteci

Članovi bibliotekarske sekcije „Čitači snova”, učenici Osnovne škole „Sveti Sava” će u utorak u 19 časova u Gradskoj biblioteci održati književno veče „Čitanje Laze” posvećeno Lazi Kostiću čija se godišnjica smrti obeležava ovih dana.
Književno veče u Gradskoj biblioteci

Početkom školske godine osnovana je bibliotekarska sekcija, jer je cilj da se i u 21. veku uz svu tehniku koja se svakodnevno pojavljuje, neguje živa i lepa reč, reč koja je prozvod pročitanog, doživljenog i učinjenog. Prema rečima Milanke Stankić, profesora srpskog jezik vlada veoliko interesovanje đaka za ovu sekciju.

- Pozivam sve profesore, direktore, učitelje i ljubitelje lepe reči da budu sa nama u Gradskoj biblioteci i da isprate ovo književno veče. Pošto se ovih dana obeležava godišnjica smrti Laze Kostića, odlučili smo da od decembra krenemo sa iščitavanjem dela različitih pisaca koji su zadužili nas i našu kulturu, tako da je Laza Kostić prvi među njima. Odlučili smo se za Gradsku biblioteku jer je to mesto iščitavanja i zbog lepe saradnje koju smo ostvarili sa zavičajnim odeljenjem—rekla je Milanka Stankić, dodavši da će veče biti propraćeno muzičkim detaljima i da je sve urađeno na zanimljiv način.

Članovi bibliotekarske sekcije su sproveli istraživanje i u zavičajnom odeljenju Gradske biblioteke pronašli zanimljive podatke o Aksentiju Marodiću čije ime nosi ulica u kojoj se nalazi OŠ „Sveti Sava” i o Jovanu Pačuu čija je rodna kuća u istoj ulici.

- Sredom smo na zavičajnom odeljenju istraživali, iščitavali i zapisivali otkrivene podatke i od prikupljanih informacija smo napravili prezentaciju koju smo prikazali na Dan nastavnika u školi—rekla je Aleksandra Vuković, učenica sedmog razreda član i bibliotekarske sekcije „Čitači snova”.

Članovi ove sekcije će u narednom periodu pripremiti program kojim će u februaru obeležiti rođendan Danila Kiša.

Izvor: SuMedija

povezane teme

1
ovo je tako lepa vest Odgovori
Ovo je za svaku pohvalu! Ohrabrujuće je znati da postoje mladi ljudi koji uz pomoć svojih profesora neguju prave i istinske vrednosti, pogotovo u današnje vreme...

Svako dobro deco, budite hrabri i istrajni! Velika podrška profesorici!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.