• Pregleda: 1558

Klizanje: Leona Rogić ulazi u svet seniorki

Iza Leone Rogić je dobar uvod nove sezone u umetničkom klizanju, dok takmičarki Spartaka tek predstoje pravi izazovi. Njen prvi nastup u konkurenciji seniorki imala je sredinom novembra u glavnom gradu Bugarske.
Klizanje: Leona Rogić ulazi u svet seniorki

Nakon što je sezonu 2018/19 u Evro-kupu okončala na deobi drugog mesta u konkurenciji juniorki, prvi nastup posle duže pauze bez leda imala je u oktobru, na „Gran priju” u Zagrebu. U konkurenciji 36 juniorki zauzela je solidno 27. mesto. Ujedno, bio je to i momenat dogovora da krene sa takmičenjima u seniorskoj konkurenciji. Tako je 16. novembra u Sofiji nastupila na „Denkova-Staviski kupu”, prvi put među seniorkama, a u jakoj konkurenciji osvojila je 7. mesto sa 108,69 bodova, što je njen prvi seniorski rezultat.

Novi seniorski ispit imala na Prvenstvu Srbije. Iako još ima pravo nastupa u konkurenciji juniorki, gde je trostruka prvakinja, oprobala se u jačoj konkurenciji. Osvojila je drugo mesto sa 112,19 bodova i 17 godina, iza prvakinje Antonine Dubnine, 24-godišnje ruske klizačice koja ima srpsko državljanstvo, ali živi i trenira u Moskvi.

Nakon dobrih izazova i rezultata sledi mali odmor, a onda nove pripreme, jer 2020. godina nosi nastup na Svetskom juniorskom prvenstvu u Estoniji.

Izvor: Subotičke novine

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.