Komentara: 31
Pregleda: 7200

Kineski investitori obišli trasu buduće "brze pruge", deonice Novi Sad - Subotica

24.06.2019. u 13:59h
Izvor: Agencija "Tanjug"
Potpredsednik “Kineskih železnica” Vang Tungđun, sa pomoćnikom ministra za železnicu u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Lazarom Radakovićem i generalnim direktorom „Infrastrukture železnice Srbije“ Miroljubom Jevtićem, obišli su juče trasu pruge za brzine do 200 kilometara na sat od Novog Sada do Subotice.
Kineski investitori obišli trasu buduće "brze pruge", deonice Novi Sad - Subotica

Vang i Jevtić obišli su železničke stanice Novi Sad i Subotica, kako bi se najviša delegacija „Kinskih železnica“ na terenu upoznala sa trasom ove deonice pruge za brzine do 200 kilometara na sat Beograd - Budimpešta, saopštile su "Infrastrukture železnice Srbije".

Zaključeno je da je reč o izuzetno zahtevnom i složenom projektu, jer se gradi pruga za brzine od 200 kilometara na sat, koja obuhvata i izgradnju 49 podvožnjaka, nadvožnjaka i sličnih objekata, rekonstrukciju devet železničkih stanica i železničkih čvorova Novi sad, Vrbas i Subotica, izgradnju tri nove železničke stanice u Rumenki, Vrbasu i Lovćencu, kao i novi vijadukt u Vrbasu dužine 1,6 kilometara, a sva ukrštanja pruge i puta biće denivelisana.

Projekat rekonstrukcije čvora Subotica obuhvata: provođenje dvokolosečne pruge visokog ranga i uvođenje priključnih pruga, rekonstrukciju postojeće putničke stanice za potrebe međunarodnog i unutrašnjeg putničkog saobraćaja i za prolaz teretnih vozova bez zadržavanja u putničkoj stanici i rekonstrukciju teretne stanice na postojećoj lokaciji za sve potrebe međunarodnog i unutrašnjeg teretnog saobraćaja i za pogranične kontrole.

Kineski investitori obišli trasu buduće "brze pruge", deonice Novi Sad - Subotica

Potpredsednik „Kineskih železnica“ obećao je da će sve neophodne aktivnosti na projektu biti završene pre 15. marta 2020. godine.

Izvor: Agencija "Tanjug"
Postavljeno pre 4 godine i 8 meseci
Komentara: 31
Pregleda: 7200
Povezane teme

brza pruga

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.