Komentara: 0
Pregleda: 1499

Kik-boks: Spartaku tri medalje na Prvenstvu Srbije u Senti

05.06.2019. u 10:27h
Izvor: Subotica.com
Kikbokseri subotičkog Spartaka su nastupili su protekle subote u Senti na Državnom Prvenstvu, u disciplini lajt-kik. Iako značajno oslabljeni, sa samo 5 takmičara, Subotičani su osvojili dve srebrne i bronzanu medalju.
Kik-boks: Spartaku tri medalje na Prvenstvu Srbije u Senti

Lajt-kik je disciplina u kojoj nema udaraca punom snagom, ali zato tehnika nožnih i ručnih udaraca, te kretanje i eskivaže, mogu doći do  izražaja. 

U pionirskoj konkurenciji Nikola Bešlić je poražen u eliminacijama od Dušana Taškovića (0:2), dok je Tanja Buljovčić u polufinalu poražena od Sare Drašković (0:2).

U klasi juniora Dušan Pejčić je u polufinalu savladao Vuka Glasnovića (2:0), da bi bio poražen u finalu od Ognjena Petrovića (2:0). Juniorka Spartaka, Sabina Domić, izgubila je u finalu od Sare Galović (0:2 RSC 3R).

- Najbolji utisak od naših takmičara je ostavio Dušan Pejčić, koji je svojim "matriks" kretnjama izbegao stotine  udaraca  , ali je u finalu izgubio od mnogo iskusnijeg Petrovića. Pejčić je završio meč u 3. rundi, ne prekidom, kako de pretpostavljalo pre meča, i na tome mu čestitamo. - rekao trener KBK "Spartak" Veselin Bunčić - Što se tiče Sabine, ona je lepo odboksovala finale, iako joj je to bio prvi meč, vaš kao kao i Nikola Bešlić, koji je debitant u pionirima.

Jedini senior subotičke ekipe, Milan Agbaba,  završio je takmičenje u eliminacijama, porazom od Stefana Kostadinovića (0:2).

- Iskusni Agbaba je stalno napadao, ali je izgubio za poen više od lepršavijeg rivala, videlo se da je on borac za discipline, sa punim kontaktom udarca. - dodaje Bunčić

Bunčić je istakao da su ekipi nedostajali povređeni Vračar i Munćan, sa kojima su, kako kažu, mogli očekivati zlata na ovom turniru.

Sledeće Prvenstvo Srbije u disciplini ful kontakt održaće se u septembru.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1499
Povezane teme

kik boks klub spartak

kik boks

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.