Komentara: 8
Pregleda: 5809

Kazne ugostiteljima za nepoštovanje odluke o radnom vremenu

25.06.2013. u 10:07h
Izvor: RTV Yueco
Od kako je stupila na snagu odluka o radnom vremenu ugostiteljskih objekata komunalna policija je podnela 47 zahteva za podnošenje prekršajnog postupka, zbog nepoštovanja odluke. Ipak u komunalnoj policiji kažu da se većina ugostitelja pridržava odluke, iako od strane građa još uvek ima poziva zbog ometanja javnog reda i mira.
Kazne ugostiteljima za nepoštovanje odluke o radnom vremenu

Građani se najviše žale na glasnu muziku, koja ponekada prelazi dozvoljenu jačinu decibela, što je kažnjivo, dok se zauzimanje javnog prostora sa baštama koji nije adekvatan lokalu, takođe kažnjava i to na licu mesta u iznosu od 10 hiljada dinara.

Kao što je to bilo i za vreme rasprave o mogućem donošenju odluke o novom radnom vremenu ugostiteljskih objekata, tako i sada ugostiteljni nisu zadovoljni njenom primenom. Iako se većina njih pridržava propisanih pravila, malo kome ona ide na korist, bar po rečiuma onih koji se bave ovim poslom.

U komunalnoj policiji kažu da se ugostitelji uglavnom pridržavaju odluke, koja je stupila na snagu pre 4 meseca, ali još uvek primaju pozive građana, uglavnom tokom vikenda, koji se žale da glasnu muziku, izvan i unutar objekata.

Ugostiteljski objekti takođe moraju da obrate pažnju na kvadraturu koju zauzimaju svojim letnjim baštama, jer se u slučaju ne pribavljanja odobrenja o potrebnoj kvadraturi, odnosno ne poštovanju odobrenja o zauzimanju javne površine, ugostiteljima na licu mesta naplaćuje kazna u iznosu od 10 hiljada dinara.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 9 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 5809
Povezane teme

radno vreme ugostiteljskih objekata

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.