• Pregleda: 3967

Karavan "Zaljubi se u Novi Pazar" u Subotici

U okviru projekta "Novopazarski način života", promotivni karavan pod sloganom "Zaljubi se u Novi Pazar" posetio je Suboticu čime je i započela realizacija ovog projeta.
Karavan "Zaljubi se u Novi Pazar" u Subotici

Cilj projekta, kojeg zajednički realizuju Grad Novi Pazar i Program evropskog partnerstva sa opštinama EU PROGRES, je da se kroz Karavan mladih afirmiše što više ljudi da posete Novi Pazar i zaljube se u njega. EU Progres je finansijski podržao realizaciju projekta sa 35.000 evra.

Saradnja Kancelarije za mlade Novi Pazar i grada Subotica započela je pre dve godine. Današnjom četvoročasovnom prezentacijom Novog Pazara na Trgu slobode u Subotici, otpočela je realizacija projekta pod nazivom "Novopazarski način života". Subotičani su imali priliku pitati volontere Kancelarije za mlade Novi Pazar sve što ih zanima o ovom gradu, a pri tom su im podeljeni i promotivni materijali – leci i baloni.

Projekat koji finansiraju Evropska unija i Vlada Švajcarske preko programa evropskog partnerstva sa opštinama EU PROGRES, ima za cilj promociju Novog Pazara kao jedinstvenog mesta harmonije različitosti, bogate kulturno – istorijske ponude, kulinarske tradicije, sa posebnim naglaskom da je Novi Pazar grad mladih i idealna turistička destinacija za sve one koji žele dobar provod.

Promotivni karavan "Zaljubi se u Novi Pazar" započeo je realizaciju projekta posetom našem gradu, a u narednom periodu, posetiće i Kraljevo, Leskovac, Vranje, Kragujevac, Novi Sad i Niš.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Suzana Gagić

povezane teme

9
IZSU Odgovori
Bas mi je drago sto se Novipazar prestavlja na ovaj nacin, a ne kao sto je nekaad bilo da se prestavlja po dobre cevape i textilnu robu.
ffilozzoff Odgovori
Pa oni su se davno zaljubili u Suboticu ! Otvorili lokale po Subotici ,dvorce,nik trans-koji stiti Ljajic,...Razvijajte svoj grad gospodo,tu ste dobri kao turisti i ne trebate nam!
Barbara Odgovori
Ne znam cemu ova promocija, Novopazarci mrze sve koji zive severnije.Oni su najveci nacionalisti.zgrazavam se vec od tog titoistickog nametanja laznog bratstva i jedinstva
Miroslav K Odgovori
kakve su ovo gluposti,projekti??na cega je ovo dobilo pare na koje pokrice sta je tu finansirano?
stvarno bi voleo da mi neko da odgovor dostojan normalnog coveka.
Proleće - vreme za ljubav Odgovori
Bravo za Novi Pazar!
Hvala što ste prvo posetili Suboticu.
Vreme je za ljubav!
Ajdemo mi da ponudimo: Zaljubi se u Suboticu! Subotica ima prednost jer je ženskog roda :)
Milan Odgovori
Simpatična akcija! Kao što se može pročitati po komentarima mnogi imaju predrasude prema svemu pa tako i prema Sandžaku i Novom Pazaru i ovo je prilika da se te predrasude razbiju. Istu takvu akciju trebalo bi da organizuje i Subotica za rušenje predrasuda koji mnogi u Srbiji imaju prema njoj.
bukin Odgovori
Akcija je dobra ali bih joj promenio slogan u, recimo:" Novopazarci zaljubite se u svoju DOMOVINU"
Lea Odgovori
Pre pet godina,kada sam turisticki boravila u Novom Pazaru,sugerisali su mi koji hotel da uzmem jer nisu dobrodosli gradjani Srbije u vecinu hotela u tom gradu, kao i u velikom broju kafica....toliko o Novom Pazaru.To je bio prvi i poslednji odlazak!
sone Odgovori
@lea - to sto pricas definitivno nije tacno. Ja sam kao Srbin otisao u Novi Pazar pripremljen na te price, a kada sam stigao tamo, nisam mogao verovati. Vece gostoprimstvo nisam doziveo u zivotu, gde god sam usao. Veliki pozadrav za Novi Pazar i sve ljude otvorenog srca.

@ffilozzoff - Lokale imaju i Bosanci, i Madjari i Crnogorci i Bunjevci i Hrvati..., to sto ti nisi medju vlasnicima, daje ti za pravo da budes zajedljivi sovinista!!!

Pozdrav za sve slicne akcije!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.