Komentara: 23
Pregleda: 4973

Karavan tolerancije krenuo iz Subotice

16.11.2014. u 20:29h
Izvor: Agencija "Tanjug"
Iz Subotice je danas, na Međunarodni dan tolerancije, krenuo "Karavan tolerancije" koji će sve do 10. decembra, Međunarodnog dana ljudskih prava, obići više gradova Srbije.
Karavan tolerancije krenuo iz Subotice

U sklopu karavana, u atrijumu Hotela Galerija, postavljen je "Lajkomat" na kojem mladi putem veb kamere mogu da ostave svoje poruke na temu "Verujem u toleranciju", u trajanju od pet sekundi, koje će biti postavljene na Ju tjub kanal.

Početku manifestacije prisustvovao je državni sekretar u ministarstvu omladine i sporta Nenad Borovčanin koji je, između ostalog, poručio da je u vremenu, kada ima dosta negativne energije u medijima i onlajn prostoru, potrebno pokrenuti kampanje koje "inspirišu u ljudima najlepša osećanja".

"Mislim da takvu Srbiju treba da gradimo, a ja iskreno verujem da to omladina može da uradi i da izgradi jedno tolerantnije, demokratičnije i naprednije društvo", poručio je Borovčanin.

Karavan tolerancije krenuo iz Subotice

Direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović poručila je da Vlada, zahvaljujući usvojenim strateškim dokumentima, ima jasnu politiku borbe protiv diskriminacije i širenja tolerancije u društvu.

"To pokazuje zrelost jednog društva i Vlade koja ga vodi da prepozna da u tom društvu postoji diskriminacija, postoje ljudi koji se suočavaju sa diskriminacijom i da moramo preduzeti, pre svega kao Vlada, određene mere da se stopa diskriminacije u srpskom društvu smanji", rekla je Paunović.

Ona je istakla značaj ovakvih aktivnosti na lokalnom nivou, rekavši kako nije dovoljno da se o diskriminacije priča u Beogradu, već je važno da se o tome razgovara u multietničkim sredinama poput Subotice, a da je posebno važno učešće mladih i pripadnika nacionalnih manjina.

Karavan tolerancije krenuo iz Subotice

"Hajde da svi zajedno šaljemo što više poruka tolerancije, hajde da to rade mladi ljudi. U njima jeste budućnost Srbije", rekla je Paunović.

Mesec tolerancije i ljudskih prava pokrenulo je više neformalnih grupa mladih iz Novog Sada, Subotice, Zrenjanina, Novog Pazara i drugih gradova širom Srbije, a podržali su ih Ministarstvo omladine i sporta i Kancelarija za ljudska i manjinska prava.

Izvor: Agencija "Tanjug"
Obeležavanje Meseca tolerancije i ljudskih prava Obeležavanje Meseca tolerancije i ljudskih prava Obeležavanje Meseca tolerancije i ljudskih prava Obeležavanje Meseca tolerancije i ljudskih prava Obeležavanje Meseca tolerancije i ljudskih prava Obeležavanje Meseca tolerancije i ljudskih prava Obeležavanje Meseca tolerancije i ljudskih prava Obeležavanje Meseca tolerancije i ljudskih prava
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 5 meseci
Komentara: 23
Pregleda: 4973
Povezane teme

tolerancija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.