Komentara: 2
Pregleda: 2543

Karavan prijateljstva na Gradskom trgu u Subotici

20.06.2014. u 17:09h
Izvor: RTV Yueco
„Karavan prijateljstva“ posetio je i naš grad. Karavan je deo projekta “ Evropa je jednakost“, koji realizuje Inicijativa mladih za ljudska prava uz finansijsku podršku IPA fondova Evropske unije. Cilj projekta je povezivanje mladih iz pograničnih opština i gradova Srbije i Hrvatske, kroz otvaranje dijaloga o problematičnim temama za oba društva.
Karavan prijateljstva na Gradskom trgu u Subotici

Projekat ima za cilj umrežavanje mladih ljudi, upoznavanje sa postojećim problemima u  lokalnim zajednicama i aktivno uključivanje u promovisanje evropskih vrednosti. Te vrednosti su, kažu organizatori, odgovoran odnos prema prošlosti, pozivanje na institucionalnu odgovornost i poštovanje ljudskih i manjinskih prava.

Učesnici karavana su pre Subotice, posetili i Šid i Bačku Palanku. U našem gradu mladi su imali  priliku da razgovaraju sa građanima i predstavnicima lokalne samouprave, a sve u cilj prepoznavanja  najvažnijih problema sa kojima se suočavaju manjine.  Prema rečima, učesnika projekta, Subotica je svetli primer poštovanja manjinskih prava, u domenu prava na jezik i pismo. 

Karavan prijateljstva na Gradskom trgu u Subotici

Drugi deo ovog karavana zakazan je za narednu nedelju i obići će gradove u Hrvatskoj, odnosno Pakrac, Slavonski Brod, Osijek i Vukovar. Projekat „Evropa je jednakost“ realizuje Inicijativa mladih za ljudska prava u okviru prekogranične saradnje Srbije i Hrvatske.

Izvor: RTV Yueco
Karavan prijateljstva Karavan prijateljstva Karavan prijateljstva Karavan prijateljstva Karavan prijateljstva Karavan prijateljstva Karavan prijateljstva Karavan prijateljstva
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 10 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2543
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.