Komentara: 9
Pregleda: 2263
Foto

Karatisti Spartak Enpija zablistali na Prvenstvu i Kupu Evrope u Italiji

13.04.2023. u 18:01h
Izvor: Subotica.com
Da Subotica ima čime da se diči još jednom su pokazali članovi Karate kluba „Spartak Enpi“ koji su u kimonu reprezentacije Šotokan karate saveza Srbije, zablistali na Prvenstvu Evrope i Kupu Evrope u Italiji.
Karatisti Spartak Enpija zablistali na Prvenstvu i Kupu Evrope u Italiji

Na Evropskom prvenstvu u reprezentaciji  je bilo 12 takmičara „Spartak-Enpija“ koji su ukupno osvojili 15 medalja, dok je u Kupu Evrope nastupilo, takođe, 12 Subotičana koji su osvojili devet medalja.

Povodom sjajnih rezultata mlade i perspektivne karatiste danas je ugostio gradonačelnik Stevan Bakić, koji je poručio da je ovo rezultat kontinuiranog rada u klubu.

Karatisti Spartak Enpija zablistali na Prvenstvu i Kupu Evrope u Italiji

- Ovo je drugi prijem za trenere i takmičare Karate kluba ’Spartak-Enpi“ u kratkom vremenskom roku, koji su me, nakon uspeha na Svetskom prvenstu u Češkoj, u oktobru prošle godine, svojim rezultatima ostvarenim u Italiji jednostavno ponovo primorali da se opet sastanemo i da zajedno slavimo. Postigli su fantastičan uspeh, čak mnogo veći nego što se od njih očekivalo. Na kraju krajeva, oni su, kao mali, već sada ostvarili svoj san i postali reprezentativci Srbije, što je san svakog sportiste, u svakom sportu – poručio je gradonačelnik Bakić. - Karatisti Karate kluba “Spartak-Enpi” su na Evropskom prvenstvu osvojili četiri zlatne, četiri srebrne i sedam bronzanih medalja, a kada se na sve to doda još osvojenih devet medalja u Kupu, onda je jasno da se radi o fantastičnom rezultatu. Tokom prijema mi je rečeno da su imali fantastične uslove, što mi je jako drago, i da su ne Evropskom. Ovo je sve rezultat vrhunskog rada ljudi koji vode karate klub, nekadašnjih šampiona, a sada vrhunskih trenera na čelu sa Miloradom Ćopićem.

Na Prvenstvu Evrope i Kupu Evrope u Italiji učestvovalo više od 1.000 takmičara iz 19 evropskih zemalja,. Kadetkinja Ema Kopilović je osvojila tri medalje – zlatne i bronzane u pojedinačnim takmičenjima i bronzane u ekipnom takmičenju,, a Vladan Grbić, člana miks-tima postao je prvak Starog kontinenta.

Karatisti Spartak Enpija zablistali na Prvenstvu i Kupu Evrope u Italiji

Na podršci Grada zahvalio se Milorad Ćopić, glavni trener u KK „Spartak-Enpi“.

- Dali su nam vetar u leđa, nama je to bila pokretačka snaga i da nije bilo toga teško da bismo ostvarili ovakve rezultate. Zahvaljujemo se i nadamo se da ćemo nastaviti saradnju i u narednom periodu i da ćemo sa medaljama obradovati i naš grad, i našu državu – poručio  je Ćopić. - Ovo je rezultat kontinuiranog rada našeg kluba koji imamo od 1996. godine, odnosno od prvog dana, jer smo znali šta hoćemo i godinama samo potvrđujemo te rezultate. Imamo kontinuitet i u razvoju svih generacija, tako da naš klub danas ima reprezentativce u svim uzrasnim kategorijama, od poletaraca do  seniora. Svi  ovi momci i dečaci koji su bili u Italiji su prvaci države u svojim kategorijama ili su viceprvaci, znači da imamo jedan zaista izuzetan klub sa preko 200 članova.

Svoja iskustva podelil su  Vladan Grbić, Ema Kopilović, Anastasija Bobić, Luka Boroš i Tadija Todorović.

Karatisti Spartak Enpija zablistali na Prvenstvu i Kupu Evrope u Italiji

- Osvojila sam srebro i bronzu. Treninzi su bili naporni, vežbali smo za Evropsko prvenstvo i rezultat nije izostao – kaže Anastasija Bobić.

Njene reči podržava i Ema Kopilović ističući da su do medalja došli zasluženo i posle vrednog rada.

Izvor: Subotica.com
Prijem kod gradonačelnika Bakića za karatiste "Spartak Enpija" Prijem kod gradonačelnika Bakića za karatiste "Spartak Enpija" Prijem kod gradonačelnika Bakića za karatiste "Spartak Enpija" Prijem kod gradonačelnika Bakića za karatiste "Spartak Enpija" Prijem kod gradonačelnika Bakića za karatiste "Spartak Enpija" Prijem kod gradonačelnika Bakića za karatiste "Spartak Enpija" Prijem kod gradonačelnika Bakića za karatiste "Spartak Enpija" Prijem kod gradonačelnika Bakića za karatiste "Spartak Enpija"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 3 nedelje
Komentara: 9
Pregleda: 2263

Povezana vest

Povezane teme

karate klub enpi

stevan bakić

milorad ćopić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.