Komentara: 0
Pregleda: 1718
Video
Foto

Karate: Održan 25. jubilarni „Super Enpi kup“

25.03.2024. u 13:59h
Izvor: Subotica.com
U organizaciji Karate kluba „Spartak Enpi“i uz podršku Šotokan karate saveza Srbije i Grada Subotice u nedelju je održan 25. Međunarodni „Super Enpi“ karate kup.
Karate: Održan 25. jubilarni „Super Enpi kup“

Tradicionalnu manifestaciju na kojoj se nadmetalo preko 1000 takmičara iz Srbije, Republike Srpske,  Slovačke, Nemačke, Crne Gore, Slovenije, Rumunije i Irana, svečano je otvorio Stevan Bakić, gradonačelnik Subotice i tom prilikom istakao koliki je značaj ovog takmičenja o čemu govori veliki broj prisutnih takmičara, učesnika i posetilaca u subotičkoj Hali sportova.

- Prisutnih više od 1000 takmičara iz Crne Gore, Slovenije, Slovačke, Nemačke, Rumunije, Irana, a pre svega iz naše bratske Republike Srpske i Srbije, govori o snazi i jačini ovog turnira. Uz ogromna ulaganja energije i truda i veliku posvećenost punih 25. godina traje jedna lepa ideja koju sprovodi Milorad Ćopić i uz svoje saradnike trudi se da Subotica ima svoje mesto na evropskoj i svetskoj karate mapi. Ideja je negovana dve i po decenije, razvijana, unapređivana, tako da danas „Super Enpi kup“ spada u red najvećih karate turnira u Evropi – istakao je gradonačelnik prilikom otvaranja ovog sportskog događaja dodajući  da je karate sport koji stvara samokontrolu, pravi timske igrače i oblikuje karakter.

Karate: Održan 25. jubilarni „Super Enpi kup“„Super Enpi kup“ spada u red najvećih karate turnira u Evropi, a velikom broju takmičara ovo je generalna proba pred Prvenstvo Evrope koje će se ove godine održati u aprila u Mađarskoj.

- Niste mogli da izaberete bolje mesto od našeg grada da, u tako ozbiljnoj konkurenciji, proverite formu, odmerite snage u duelima protiv najboljih i učinite napredak u vašim karijerama. Poznato da Subotica ima sportski duh, dugu i bogatu sportsku tradiciju, veliki broj vrhunskih sportista, trenera i sportskih radnika, pre svega sjajnih ljudi. To su mnogi prepoznali i zato je Subotici dodeljeno posebno priznanje – Evropski grad sporta za 2024. godinu – dodao je Bakić proglašavajući 25. Super Enpi karate kup zvanično otvorenim i poželeo svim  učesnicima turnira uspešan nastup i što bolje rezultate.

Karate: Održan 25. jubilarni „Super Enpi kup“Prisutne je ispred Organizacionog odbora turnira pozdravio Milorad Ćopić, a potom uručio plaketu gradonačelniku Bakiću.

- Ovo je jedan od najvećih karate turnira u region kako po masovnosti tako i po kvalitetu. Uspevamo da svake godine imamo po hiljadu takmičara, kvalitetne nastupe - rekao je Ćopić i zahvalio se gradonačelniku i njegovom timu koji vodi resor sporta u gradu na neizmernoj podršci i u to ime mu uručio plaketu za doprinos u razvoju karate sporta.

Karate: Održan 25. jubilarni „Super Enpi kup“

Ove godine najbrojnija ekipa na turniru sa najviše učesnika je „Seiken“ iz Slovačke i njima je pripao veliki pehar koji im je uručio gradonačelnik Stevan Bakić.

Domaćin i organizator ove manifestacije Karate klub „Spartak Enpi“ nastupio je  sa preko 100 takmičara u svim uzrasnim kategorijama. Vladimir Grbić jedan od trenera iz redova organizatora deo je ove manifestacije od samog početka.

- Ovo je već 25. turnir po redu. Počeo sam kao dečak da se takmičim, a sada imam svoje takmičare i tu sam kao trener. Mnogo sam srećan i njihove medalje mi više znače,  jer znam koliko je njima to bitno. Nekima je ovo prvo takmičenje, nekima druga godina učešća, ali je najvažnije da budu zadovoljni srećni i dobri ljudi. Spremali smo se za ovaj turnir nakon kojeg nas čeka prvenstvo u Mađarskoj i nadamo se najboljem rezultatu – rekao je Grbić.  

Karate: Održan 25. jubilarni „Super Enpi kup“Karate: Održan 25. jubilarni „Super Enpi kup“Nakon celodnevnog takmičenja u generalnom plasmanu prvo mesto je zauzela ekipa "Seiken“ iz Bratislave, sledi „Yuko Banat“ iz Zrenjanina, dok je Čoka treća. U narednim danima objavićemo i kompletne rezultate. 

Izvor: Subotica.com
Svečano otvaranje 25. "Super Enpi kupa" Svečano otvaranje 25. "Super Enpi kupa" Svečano otvaranje 25. "Super Enpi kupa" Svečano otvaranje 25. "Super Enpi kupa" Svečano otvaranje 25. "Super Enpi kupa" Svečano otvaranje 25. "Super Enpi kupa" Svečano otvaranje 25. "Super Enpi kupa" Svečano otvaranje 25. "Super Enpi kupa"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 mesec i 1 dan
Komentara: 0
Pregleda: 1718
Povezane teme

super enpi kup

stevan bakić

šotokan karate

milorad ćopić

sportsko borilački klub spartak enpi

karate klub spartak enpi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.