Komentara: 2
Pregleda: 6808

Kanjiža dobila novi rendgen aparat

25.03.2016. u 13:04h
Izvor: RTV Pannon
U Domu zdravlja u Kanjiži juče je zvanično pušten u rad novi rendgen aparat. Od sada oboleli u opštini neće morati da putuju radi rendgenskih pregleda.
Kanjiža dobila novi rendgen aparat

Nabavkom ovog uređaja rešen je jedan od najvećih problema zdravstvenih ustanova u Kanjiži, a ujedno i problem koji se najduže vuče – izjavio je dr Laslo Kermeci, direktor Doma zdravlja. - “Stvar se dosta razvlačila, realizacija je ispala dosta komplikovana, jer je bilo potrebno da se jedna zgrada adaptira, puno toga nije bilo tako kako je sada”.

Investicija koju je u aprilu 2014. pokrenula lokalna samouprava koštala je gotovo 30 miliona dinara. Gradonačelnik Kanjiže Mihalj Bimbo kaže da je trošak od 5,5 miliona dinara za adaptaciju zgrade preuzela lokalna samouprava. Proces nabave rendgena je pre dve godine započeo tadašnji gradonačelnik Kanjiže Mihalj Njilaš, koji kaže da je sve dobro ako se dobro završi, i da se nakon dve godine građani opštine mogu zajedno radovati da je dijagnostika, koja je najvažnija zdravstvena usluga, dosta osnažena u Kanjiži i da nije potrebno da se zbog toga putuje negde drugde.

Izvor: RTV Pannon
Postavljeno pre 8 godina i 1 mesec
Komentara: 2
Pregleda: 6808
Povezane teme

kanjiža

rendgen

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.