• Pregleda: 5744

Kancelarija ombudsmana obeležava deceniju rada

Kancelarija ombudsmana obeležava deceniju rada

Kancelarija zaštitnika građana u Subotici obeležava deset godina rada. Za svo ovo vreme kancelarija je uvek bila otvorena za građane kojima je bila potrebna pomoć a obradila je oko 16.000 predmeta.

- Rečenica Ombudsman je neko ko pomaže ljudima“ je bila naša vodilja proteklih godina, a biće i ubuduće. Moram da istaknem i jako dobru saradnju sa gradskim institucijama, a zahvaljujući kojoj smo rešili veliki broj predmeta – istakao je Zaštitnik građana Zlatko Marosiuk. - Sa te strane nismo imali pritisaka, ali je sa nekih drugih bilo i pismenih i usmenih pretnji.

Među aktivnostima kojima se kancelarija ponosi su posredovanje u obezbeđivanju otpremnina za više od 200 radnika „29.novembra“, inicijativa za naplatu štete od građevinskih preduzeća koja su prilikom izgradnje Koridora 10 uništili ulice na Paliću, inetervencija za promenu softvera u MUP-a pomoću kojeg se izdaju lične dokumenta (nije bilo slova na mađarskom jeziku).

- Najponosniji smo na rešavanje statusa pravno nevidljivih lica, kao i nabavljanje dokumenata iz Libije za jedno takvo lice – podseća ombudsman. - Nismo rešili jedino pitanje postavljanja turističke signalizacije, koja pored natpisa na srpskom i engleskom, treba da sadrži i natpise na mađarskom i hrvatskom, jer to iziskuje dodatna, prilično velika finansijska sredstva,

Izvor: Subotica.com

povezane teme

20
Vesna Odgovori
Iskrene cestitke! Dobro je sto gradjani imaju gde da se obrate sa problemom. Sve pohvale za zalaganje gradskog ombudsmana i njegovih zamenika. Uspesan buduci rad na dobrobit sugradjana.
sloba958 Odgovori
Samo napred
srki Odgovori
ostaje jos da nas ombudsman ubedi kako su racuni za grejanje pocetkom 2016g bili dobro obracunati da nas obavesti sta bi sa radnicima Agrosemena koji potrazuju unazad zaradjene plate sta bi sa Agro kombinatom kako je ta firma otisla pod stecaj i da li je bilo zloupotrebe prilikom stecaja da nam ombudsman objasni dokle cemo placati porez za odvodnjavanje i.td.
Šogi Odgovori
To je sve što je urađeno za 10 godina !? Godine koje su pojeli skakavci !
felix Odgovori
A sta je sa radnicima "Agroseme Panonija" ?G.Zlatko M. se pokazao u slucaju Zeljeznicara i "Agrosemena Tamo je stao na stranu direktora i "investitora" pa je jos bio ljut sto su direktora Sarovica radnici kako kaza g,Zlatko M. ocrnili .Takav obdusman u svakom slucaju NE TREBA Subotici Njega jedino Johan Karel moze nagraditi .Gde su otpremnine za radnike "AGROSEMENA" ?
Sasa Odgovori
Bas se marusik pokazo ko strucnjak
građanin Odgovori
Ovu kiancelariju treba pod hitno zatvorit, troškpvi su ogromni to plaćaju građani a retko ko dobije zaštitu.
Kancelarija je po ovim brojkama dnevno obrađivala 7 predmeta a ima ih zaposleni 9, izmišljena radna mesta treba pod hitno da se ukinu jer građani ne mogu više da plaćaju nerad, javašluk, lenjost...
Dado Odgovori
Ombudsmane. Kod mene ste pali na ispitu. Vi i gosp Šte ste u velikom dilu. Ona radi za državu sa onim njenim prezimenjakom a vi kao štitite građane? Imam osećaj da vas Naprednjačka vlast uopšte nepoštuje i ne uvažava vaše zanimanje. Ovakvo bezvlašće nikada nije bilo u Srbiji kao danas.
Safet Odgovori
Ovi nicemu ne sluze. A gradjani naivni ih placaju.
Fahrenheit Odgovori
Novi gradonačelnik treba da ukine ovo leglo nerada i bespotrebnog trošenja para. Građani će mu biti zahvalni.
panonski čamac Odgovori
Bili smo kod vas da tražimo pravnu zaštitu od bahatih poslodavaca, a vi ste nas terali napolje i rekli da se obratimo inspekciji, koja naravno nije ništa uradila. U mojim očima ste pali.
rax Odgovori
Moje iskustvo je negativno, sto se mene tice, steta za novac, mada skoro svugde gde nam pare odlaze, ne donose nam nista!
zena stranca Odgovori
Procitala sam komentare i vidim da nisam ja jedina kome niste pomogli kad sam otisla da trazim pomoc.
Vesko Odgovori
I nama je mnogo pomogao pricom da smo zakonito dobili otkaze, pa smo morali
da angazujemo advokata i dokazemo suprotno. Uspeli smo, ali je bilo papreno.
Вук Odgovori
Деценија ладовине, дебеле ладовине...
Вук Odgovori
Рада!!!
Вук Odgovori
Двојниче, љукав си ки љисиц, али џабе. Знају људи да та канцеларија не вреди ни пишљива боба.
earthworker Odgovori
sasa jankovic jeste zastitnik gradjana! lokalna verzija u vidu zlatka je sve suprotno. no moguce da je samo lose razumeo posao kojim se bavi.
jj Odgovori
Meni su pomogli oko iskljucenja sa Toplane 2014. Posto su tad advokati strajkovali, samo sam Ombudsmanu mogla da se obratim. Svi su bili ljubazni i objasnili su mi sta mi zakonom pripada, zastupali su moje interese, hvala im.
tetka Odgovori
Od postojanja kancelarije do danas, sam se tri puta pokušala obratiti ZAŠTITNIKU GRAĐANA za pomoć sa tri različite teme. Sva tri puta je odgovor bio da nisu nadležni.

Zadnji put mi je trebala pomoć iz ostvarivanja prava socijalne zaštitie /nakon obraćanja RFZO-u i Centru za socijalni rad/. Gospođa "pomoćnca" ili kako se zove, me malte ne nije htela ni saslušati samo je ponavljala sa nisu nadležni!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.