Komentara: 20
Pregleda: 6323
Foto

Kancelarija ombudsmana obeležava deceniju rada

17.06.2016. u 11:30h > 19:20
Izvor: Subotica.com
Kancelarija ombudsmana obeležava deceniju rada

Kancelarija zaštitnika građana u Subotici obeležava deset godina rada. Za svo ovo vreme kancelarija je uvek bila otvorena za građane kojima je bila potrebna pomoć a obradila je oko 16.000 predmeta.

- Rečenica Ombudsman je neko ko pomaže ljudima“ je bila naša vodilja proteklih godina, a biće i ubuduće. Moram da istaknem i jako dobru saradnju sa gradskim institucijama, a zahvaljujući kojoj smo rešili veliki broj predmeta – istakao je Zaštitnik građana Zlatko Marosiuk. - Sa te strane nismo imali pritisaka, ali je sa nekih drugih bilo i pismenih i usmenih pretnji.

Među aktivnostima kojima se kancelarija ponosi su posredovanje u obezbeđivanju otpremnina za više od 200 radnika „29.novembra“, inicijativa za naplatu štete od građevinskih preduzeća koja su prilikom izgradnje Koridora 10 uništili ulice na Paliću, inetervencija za promenu softvera u MUP-a pomoću kojeg se izdaju lične dokumenta (nije bilo slova na mađarskom jeziku).

- Najponosniji smo na rešavanje statusa pravno nevidljivih lica, kao i nabavljanje dokumenata iz Libije za jedno takvo lice – podseća ombudsman. - Nismo rešili jedino pitanje postavljanja turističke signalizacije, koja pored natpisa na srpskom i engleskom, treba da sadrži i natpise na mađarskom i hrvatskom, jer to iziskuje dodatna, prilično velika finansijska sredstva,

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 10 meseci
Komentara: 20
Pregleda: 6323
Povezane teme

kancelarija zaštitnika građana Subotice

Zlatko Marosiuk

zaštitnik građana

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.