Komentara: 2
Pregleda: 3216
Foto

Kampanja "Čepom do osmeha" za buđenje ekološke svesti i solidarnosti prema osobama sa invaliditetom

16.04.2021. u 14:25h
Izvor: Subotica.com
U Gradskoj kući potpisan je sporazum o saradnji lokalne samouprave i humanitarno-ekološke organizacije "Čepom do osmeha".
Kampanja "Čepom do osmeha" za buđenje ekološke svesti i solidarnosti prema osobama sa invaliditetom

Organizacija "Čepom do osmeha" duži niz godina provodi nacionalnu kampanju koja ima za cilj širenje svesti ka solidarnosti i empatiji, prvenstveno prema deci sa invaliditetom. Reciklažom čepova prikupljena sredstva se usmeravaju za pomoć deci sa smetnjama u razvoju.

- Od osnivanja prikupili smo preko 500 tona plastičnih čepova i time obezbedili pomoć za 55 mališana širom Srbije. Naša ideja je prvenstveno širenje solidarnosti prema deci sa invalidtetom ali i prema našoj planeti i životnoj sredini. Želimo da pokrenemo što veći broj građana, da učestvuju u akciji i daju svoj doprinos - objašnjava Vanja Petković, predsednica organizacije "Čepom do osmeha". - Drugi deo naših aktivnosti su edukativnog karaktera i ponosni smo što smo samo u 2019. godini kroz razne radionice i predavanja edukovali preko 60.000 dece u Srbiji. Čak i u vreme pandemije našli smo način da ove aktivnosti nastavimo i time nastavimo da motivišemo decu se odgovorno ponašaju prema životnoj sredini.

Kampanja "Čepom do osmeha" za buđenje ekološke svesti i solidarnosti prema osobama sa invaliditetom

Potpisivanjem sporazuma o saradnji kutije za odlaganje čepova nalaziće se i u Gradskoj kući. Udruženje "Čepom do osmeha" postoji formalno od 2012. godine, ali aktivnosti koje se i danas sprovode su počele još 2007. godine.

- Ovu organizaciju na teritoriji našeg grada godinama unazad podržavaju brojne institucije i kompanije, obrazovne ustanove, preduzetnici, ali moram da istaknem i veliki broj pojedinaca. Grad Subotica ovom, ali i drugim akcijama i aktivnostima pomaže oblast socijalne zaštite, kroz podršku osobama sa invaliditetom, a ujedno i podupiremo razvoj ekološke svesti, koje su u skladu sa aktivnostima koje se provode na nacionalnom nivou - kaže Jasmina Stevanović, sekretar Sekretarijata za društvene delatnosti. - Važno nam je da pokažemo da i pored svih problema koje nam je prouzrokovala epidemija korona virusa nismo zaboravili humanu stranu života i solidarnost, da nismo zaboravili da budemo ljudi, štaviše da je taj osećaj empatije još izraženiji. To su vrednosti koje treba da prenesemo mlađim naraštajima.

Kampanja "Čepom do osmeha" za buđenje ekološke svesti i solidarnosti prema osobama sa invaliditetom

Spisak mesta na kojima građani Subotice mogu da ostave sakupljene čepove:

Centar

- Apoteka „Higija Su“
- Zdrava hrana „Sunčev cvet“
- DM drogerie markt na Korzou
- Apoteka Ogranak 2, kod Sinagoge
- Zdrava hrana „Bioteka“, kod Mlečne pijace, u dvorištu
- Knjižara „ForA4“ u Arsenija Čarnojevića
- Glavna autobuska stanica, čekaonica
- Ambulanta kod Železničke stanice
- Dispanzer (dečije, školsko, zubno odeljenje i odeljenje ginekologije)
- Apoteka Ogranak 17, Matije Gupca

Prozivka

- MZ "Bajnat"
- DM drogerie markt
- Stambena zajednica Braće Radić 156
- Restoran „Babys“

Ker

- Benzinska pumpa „Euro Petrol” (Otmara Majera)
- Restoran „Dvor“

Teslino naselje

- Restoran „Rene“
- Zdrava hrana „Taki plus“
- Samoposluga „Crni Džo“

Aleksandrovo

- Apoteka Ogranak 16

Novo selo

- Cvećara „Buket i paket”
- Samousluga „TIM market“

Mali Bajmok

- Samousluga „IT Dora“
- DM u Stop šopu

Izvor: Subotica.com
Potpisivanje sporazuma o saradnji Grada Subotice i organizacije "Čepom do osmeha" Potpisivanje sporazuma o saradnji Grada Subotice i organizacije "Čepom do osmeha" Potpisivanje sporazuma o saradnji Grada Subotice i organizacije "Čepom do osmeha" Potpisivanje sporazuma o saradnji Grada Subotice i organizacije "Čepom do osmeha" Potpisivanje sporazuma o saradnji Grada Subotice i organizacije "Čepom do osmeha" Potpisivanje sporazuma o saradnji Grada Subotice i organizacije "Čepom do osmeha" Potpisivanje sporazuma o saradnji Grada Subotice i organizacije "Čepom do osmeha" Potpisivanje sporazuma o saradnji Grada Subotice i organizacije "Čepom do osmeha"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 1 nedelju
Komentara: 2
Pregleda: 3216
Povezane teme

reciklaža

zaštita životne sredine

jasmina stevanović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.