Komentara: 46
Pregleda: 21957

Kalcedonija na nedeljnom nivou traži nove radnike

21.10.2014. u 18:43h
Izvor: RTV Yueco
Ukoliko ste dama bez posla, a želeli bi da radite u renomiranoj italijanskoj konfekciji Kalcedonija – javite se u Nacionalnu službu za zapošljavanje. Svakog utorka od 12 časova ove služba organizuje grupne razgovore sa zainteresovanim nezaposlenima kojima se prezentuju uslovi rada u ćerki firmi ove kompanije “Gordon” koja se nalazi u Privrednoj zoni Mali Bajmok. Kalcedonija, na nedeljnom nivou traži od ove službe da im uputi 20 zainteresovanih, od kojih njih deset i dobije posao, što će se nastaviti sve do polovine 2015. godine.
Kalcedonija na nedeljnom nivou traži nove radnike

Jednom do dva puta nedeljno, subotička filijala Nacionalne službe za zapošljavanje organizuje grupne informativne razgovore s nezaposlenim osobama koje upućuju na razgovore za posao kod poslodavaca koji imaju potrebu za radnom snagom. Na samim sastancima nezaposlenima se prezentuju uslovi rada. Ovakvi razgovori se u poslednje vreme organizuju na nedeljnom nivou za potrebe italijanske Kalcedonije, gde se nezaposleni upućuju na razgovor za radno mesto šivača ženske konfekcije.

Svi razgovori organizuju u saradnji s poslodavcima, sa kojima se definišu termini za razgovor s nezaposlenima, koji prethodno dobijaju savete za sastavljanje radne biografije i predstavljanje pred poslodavcem.

Kalcedonija, na nedeljnom nivou traži od ove službe da im uputi 20 zainteresovanih, od kojih njih deset i dobije posao, što će se nastaviti sve do polovine 2015. godine. Osim Kalcedonije, u prethodnom periodu organizovani su razgovori sa nezaposlenim vozačima, koje traži osam preduzeća, kao i razgovori sa nezaposlenima koji su zainteresovani za poslove kuvara, pomoćnog kuvara, konobara i molera.

Od početka godine, zaključno sa krajem septembra, sa evidencije ove službe ukupno je zaposleno je 3.037 lica. Prema statističkim podacima, u septembru 2014. godine u Subotici je evidentirano 10.474 nezaposlenih lica, što je za 1.265 lica manje u odnosu na isti period prošle godine.

* U našem odeljku POSLOVI možete pogledati aktuelnu listu poslova koji se nude u Subotici.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 6 meseci
Komentara: 46
Pregleda: 21957
Povezane teme

Nacionalna služba za zapošljavanje

posao Subotica

posao u subotici

subotica posao

oglasi za posao

kalcedonija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.