Komentara: 1
Pregleda: 2913

Kako uz pomoć "Poslovnog skoka" unaprediti poslovanje

26.09.2019. u 12:03h
Izvor: TV Subotica
Kako se zaštititi od rizika u poslovanju? Na koji način se pripremiti na izmenu novih poreskih propisa? Kako do sredstava iz stranih fondova? Kako preživeti rast kompanije? Ovo su samo neka od pitanja i tema o kojima je bilo reči na konferenciji „Poslovni skok“, koju je Privredna komora Srbije u saradnji sa Regionalnom privrednom komorom organizovala za subotičke privrednike, kako bi im pružila informacije i savete za unapređenje poslovanja i konkurentnosti.
Kako uz pomoć "Poslovnog skoka" unaprediti poslovanje

Cilj „Poslovnog skoka“ je dopreti do mikro, malih i srednjih privrednih subjekata i dotaći se tema koje su od interesa za njihovo poslovanje, pa su ključne teme bile poreski podsticaji i kako poslovanje uskladiti sa poreskom politikom države, kako dobar softver i digitalizacija mogu da unaprede poslovanje, kako pametno uložiti višak sredstava, a bilo je reči i o tome kako pametno upravljati kadrovima u situaciji kada se u svakoj sferi poslovanja beleži manjak kadrova.

- Bilo je reči i o novoj usluzi Privredne komore Srbije,  a to je PKS partner. U pitanju je nova platforma koja omogućava privrednicima da se zaštite od poslovnih rizika tako što će pre svakog sastanka proučiti zvanične podatke svog poslovnog partnera sa kojim planiraju da uđu u neki novi poslovni poduhvat ili zajedničku investiciju. Tako da je spisak tema bio šarolik, a sve u skladu sa tim što su nam već brojni kontakti sa privrednicima ukazali da ih to zanima - objasnila je Jelena Vasić iz Centra za stratešku analizu, analitiku, planiranje i publikacije.

Kako uz pomoć "Poslovnog skoka" unaprediti poslovanje

Konferencija „Poslovni skok“ organizovana je u saradnji sa Omega konsalting timom, na njoj su učestvovali stručnjaci iz oblasti finansijskog i poreskog sistema, ljudskih resursa, informacionih tehnologija, kao i predstavnici evropskih fondova, koji su kroz interaktivnu diskusiju sa vlasnicima i direktorima kompanija, rukovodiocima sektora prodaje, finansija, proizvodnje i razvoja, kao i zainteresovanim zaposlenima, odgovorali na pitanja u vezi sa poslovanjem.

- Cilj konferencije jeste da se podstakne poboljšanje poslovne klime u našoj zemlji i da se obezbedi platforma za razmenu informacija i primenu novih znanja u svakodnevnom poslovanju naših preduzeća. Svakako da je uloga Privredne komore velika, s obzirom na to da ona zastupa interese i stavove naših privrednika i predstavlja značajnog partnera države u zakonodavnim postupcima u formiranju ekonomske politike, a ujedno je i veoma kvalitetan servis i logistička podrška našim privrednicima - rekla je Biljana Štavljanin, v. d. direktora Regionalne privredne komore.

Kako uz pomoć "Poslovnog skoka" unaprediti poslovanje

Konferenciju prati i publikacija „Poslovni skok“ u kojoj privrednici mogu videti koje su to ključne oblasti poslovanja i koje su novine u poslovanju. Subotica je treći grad u kome je konferencija održana, nakon Kruševca i Valjeva. Interesovanje privrednika je veliko, a plan Privredne komore je da tokom ove i sledeće godine bude organizovana u svim Regionalnim komorama.

Kako uz pomoć "Poslovnog skoka" unaprediti poslovanje

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 4 godine i 6 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2913
Povezane teme

regionalna privredna komora

privredna komora srbije

regionalna privredna komora subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.