Komentara: 10
Pregleda: 3899
Foto

Kako sprečiti i lečiti demenciju?

05.10.2018. u 17:02h
Izvor: Subotica.com
Kako sprečiti i lečiti demenciju?

U Gerontološkom centru danas je održan okrugli sto na temu „Grupni oblik rada sa osobama obolelim od demencije“, koji treba da odgovori na ključna pitanja vezana za preventivu i lečenje ove sve češće bolesti.

Po rečima Nenada Ivaniševića, direktora Gerontološkog centra, ovaj okrugli sto je osnova za otvaranje budućeg Centra za demenciju.

- Ova bolest poprima oblik epidemije i taj trend zahteva novi vid edukacije i rada sa pacijentima. Važno je reagovati na rani oblik, koji najbliži srodnici često ne primete odmah – poručuje Ivanišević.

U okruglom stolu učestvovali su i predstavnici Pokrajinskog zavoda za socijalnu zaštitu i privatnih domova iz našeg grada.

Izvor: Subotica.com
Okrugli sto na temu "Grupni rad sa osobama obolelim od demencije" Okrugli sto na temu "Grupni rad sa osobama obolelim od demencije" Okrugli sto na temu "Grupni rad sa osobama obolelim od demencije" Okrugli sto na temu "Grupni rad sa osobama obolelim od demencije" Okrugli sto na temu "Grupni rad sa osobama obolelim od demencije" Okrugli sto na temu "Grupni rad sa osobama obolelim od demencije" Okrugli sto na temu "Grupni rad sa osobama obolelim od demencije" Okrugli sto na temu "Grupni rad sa osobama obolelim od demencije"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 6 meseci
Komentara: 10
Pregleda: 3899
Povezane teme

Nenad Ivanišević

gerontološki centar subotica

okrugli sto

demencija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.