Komentara: 0
Pregleda: 1995
Foto

Kako pravilno poslovati na internetu?

20.02.2019. u 15:06h
Izvor: Subotica.com
Prema istraživanjima iz 2017. godine, oko 46 odsto firmi uopšte ne postoji na internetu, a kada su u pitanju mala i srednja preduzeća, taj procenat iznosi čak 49 odsto, podaci su izneti na današnjoj jednodnevnoj edukaciji za privrednike o pravilnom poslovnom prisustvu na internetu.
Kako pravilno poslovati na internetu?

U organizaciji Fondacije "Registar nacionalnog internet domena Srbije" (RNIDS), subotičkih ovlašćenih registara RNIDS-a, NordNet-a, Tippnet-a i Regionalne privredne komore, danas je održana besplatna jednodnevna edukacija o pravilnom poslovnom prisustvu na internetu. Privrednici su bili u mogućnosti da saznaju i nauče zbog čega je značajno da imaju svoj domen i sajt, koje su prednosti vidljivosti na internetu, kao i da li bi trebalo da razvijaju posao na društvenim mrežama ili da ih koristite za druge potrebe.

U 21. veku ne biti na internetu je vrlo egzotična stvar, pogotovo s dolaskom novih i mlađih generacija kojima su internet i digitalno okruženje prirodno okruženje. Nove generacije drugačije posmatraju svet oko sebe i ukoliko neko nije na internetu, čime god da se bavi, za njih praktično ne postoji, bez obzira na to što je prisutan u fizičkom svetu - istakao je Predrag Milićević, rukovodilac Sektora marketinga i komunikacija u Fondaciji RNIDS.

Kako pravilno poslovati na internetu?

Edukacijom su, takođe, bila obuhvaćena i pitanja bezbednosti elektronskog poslovanja, odnosno kojim alatima na internetu može da se otkrije prevara i koliko je bezbedno prisustvo na internetu bitno za bezbednost vlastitih klijenata, ali i zašto je internet oglašavanje već dugo jedini vid oglašavanja velikog broja preduzeća.

- Bitno je istaći da kupac i korisnik ne moraju da budu ista osoba. Korisnik može da bude neko pored vas, ko se nalazi u vašoj neposrednoj blizini, dok kupac može da bude i neko preko okeana, te ako niste na internetu, on neće moći da sazna za vas, da kupi vaš proizvod ili ga preporuči rođaku, komšiji koji je pored vas. Dakle, internet je veoma dobra platforma za komunikaciju i trgovinu, jer omogućava malim privrednicima i preduzećima da dobace preko granica, a ljudima da kupe proizvod, iako se ne nalaze u neposrednoj blizini radnje - zaključio je Milićević.

Kako pravilno poslovati na internetu?

Izvor: Subotica.com
Edukacija o pravilnom poslovnom prisustvu na internetu Edukacija o pravilnom poslovnom prisustvu na internetu Edukacija o pravilnom poslovnom prisustvu na internetu Edukacija o pravilnom poslovnom prisustvu na internetu Edukacija o pravilnom poslovnom prisustvu na internetu Edukacija o pravilnom poslovnom prisustvu na internetu Edukacija o pravilnom poslovnom prisustvu na internetu Edukacija o pravilnom poslovnom prisustvu na internetu
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 1995
Povezane teme

privrednici subotica

edukacija

regionalna privredna komora

internet poslovanje

regionalna privredna komora subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.