Komentara: 54
Pregleda: 22689

Kako do jednokratne novčane pomoći od 100 evra?

12.05.2020. u 14:44h
Izvor: Subotica.com
Prijava za jednokratku novčanu pomoć u iznosu od 100 evra počeće 15. maja i trajaće do 5. juna, a pravo na nju imaju svi punoletni građani, koji imaju aktivno prebivalište na teritoriji Republike Srbije sa važećom ličnom kartom. Građani kojima je lična karta istekla za vreme trajanja vanrednog stanja, takođe imaju pravo na ovu pomoć.
Kako do jednokratne novčane pomoći od 100 evra?

Kako je saopštilo Ministarstvo finansija, svi penzioneri i primaoci novčane socijalne pomoći su automatski prijavljeni za dobijanje jednokratne novčane pomoći u iznosu od 100 evra, te nema potrebe da se prijavljuju. Pod primaocima penzija podrazumevaju se i korisnici privremene naknade - invalidi rada druge i treće kategorije invalidnosti, odnosno preostale radne sposobnosti.

Ostali punoletni građani mogu da se prijave putem portala Uprave za trezor ili putem kontakt centra, čiji će broj biti objavljen neposredno pred početak prijave 15. maja. Podaci koje građani treba da dostave su JMBG, registarski broj lične karte i naziv banke u kojoj imaju otvoren tekući račun na koji će biti uplaćeno 100 evra.

Ukoliko nemaju otvoren tekući račun, građani treba da se pri podnošenju prijave izjasne u kojoj banci žele da im se otvori jednokratni namenski račun. Nakon toga, račun će automatski biti otvoren, bez ikakvih troškova, a kada podignu novac, namenski račun će se ugasiti.

Penzionerima i primaocima novčane socijalne pomoći 100 evra će biti isplaćeno 15. maja. Ukoliko penzioner ili primalac novčane socijalne pomoći nema tekući račun, biće mu u ovu svrhu otvoren jednokratni namenski račun u banci "Poštanska štedionica", koji će biti ugašen nakon što podigne novac. Isplata za sve druge punoletne građane, koji su se prethodno prijavili preko portala Uprave za trezor ili putem kontakt centra, počeće najkasnije 1. juna.

Više informacija, kao i odgovore na najčešće postavljena pitanja, možete pronaći na ovom linku.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 10 meseci
Komentara: 54
Pregleda: 22689

Povezana vest

Povezane teme

uprava za trezor

jednokratna isplata

pomoć od 100 evra

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.