Komentara: 3
Pregleda: 4825

Kako da ostvarite pravo na pomoć i negu u kući i u vreme policijskog časa

06.04.2020. u 17:10h
Izvor: Subotica.com
Zahtev i svu neophodnu dokumentaciju možete da podnesete od sutra, 7. aprila, lokalnoj samoupravi koja će, nakon provere, dokumentaciju proslediti nadležnim organima za izdavanje dozvola za kretanje u vreme policijskog časa.
Kako da ostvarite pravo na pomoć i negu u kući i u vreme policijskog časa

Gradski štab za vanredne situacije saopštio je da građani kojima je potrebna usluga pomoći i nege u kući, a koju su neposredno ugovorili sa drugim licem, bilo da je reč o srodniku, o pružanju usluge po osnovu Ugovora i slično, radi izdavanja potrebne dozvole pružaocu usluge za kretanje u vreme policijskog časa, treba da podnesu zahtev lokalnoj samoupravi i dostave dokumenta koja potvrđuju razlog za izdavanje ove dozvole.

- Zahtev, dakle, podnose lica kojima je pomoć potrebna, odnosno najbliži srodnik ili staralac, ukoliko lica kojima je pomoć potrebna nisu u mogućnosti da to učine zbog svog zdravstvenog stanja. U samom zahtevu treba da obrazlože hitnost potrebne pomoći, navedu lice koje pruža pomoć i vreme u toku dana kada će pomoć biti pružena. Uz zahtev, treba da prilože i kopiju lične karte za sebe i za pružaoca usluge, medicinsku ili drugu dokumentaciju (rešenje za tuđu negu i sl.) kojom dokazuju potrebu za pomoć - saopštio je Gradski štab za vanredne situacije.

Građani zahteve mogu da podnesu od sutra, 7. aprila, tako što će ih dostaviti lično na adresu Trg slobode br. 1 radnim danima do 14 časova ili elektronskim putem na mejl socijalnazastita@subotica.rs. Za dodatne informacije, mogu da pozovu na broj telefona 064/86-20-822, u periodu od 8 do 14 časova.

Nakon provere dokumentacije, lokalna samouprava će zahteve proslediti Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja koje će, nakon provere, dokumentaciju dostaviti Ministarstvu unutrašnjih poslova koje izdaje dozvole.

- Gore navedeno se ne odnosi na građane kojima uslugu pomoći i nege u kući pružaju Gerontološki centar ili Karitas Subotica - napominju iz Gradskog štaba za vanredne situacije.

Roditelji kojima je pravosnažnom sudskom presudom regulisano viđanje sa detetom u terminima koji ulaze u vreme trajanja policijskog časa, a nisu postigli međusobni dogovor u interesu deteta, te im je potrebna dozvola za kretanje, treba da podnesu zahtev Centru za socijalni rad na mejl centarsubotica@csrsu.org.rs ili suboticacsr@minrzs.gov.rs, a mogu da pozovu i na broj telefona 024/548-220 radnim danima od 8 do 13 časova. Uz zahtev je neophodno da dostave i pravosnažnu presudu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 1 nedelju
Komentara: 3
Pregleda: 4825
Povezane teme

gradski štab za vandredne situacije Subotica

vanredno stanje

usluga pomoći i nege u kući

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.