Komentara: 0
Pregleda: 1849

Kadeti izgubili, omladinci remizirali sa Crvenom zvezdom

24.08.2017. u 11:31h
Izvor: Subotica.com
Na početku nove sezone i premijernim mečevima pred domaćim navijačima omladinci i kadeti Spartak Ždrepčeve krvi zabeležili su remi i poraz u duelu sa vršnjacima Crvene zvezde u okviru 2. kola Lige Srbije.
Kadeti izgubili, omladinci remizirali sa Crvenom zvezdom

Početak duela omladinskih timova Spartak Ždrepčeve krvi i Crvene zvezde nije nagoveštavao takav epilog nakon 90 minuta. Gosti su dva puta imali prednost, Subotičani su stizali iz minusa, a potom stekli visoko vođstvo od 6:2. Opustili su se i dozvolili da Beograđani izjednače, pa čak i ponovo povedu kod rezultata 7:6 u samoj završnici meča. Na kraju ipak nerešen ishod i podeljeni bodovi

Domaći tim je bio dominantniji, ali je Crvena zvezda prva došla u vođstvo pogotkom Joveljića. Nisu se gosti mnogo radovali. Stefan Šormaz je brzo poravnao rezultat posle dobre asistencije Jovića.  Nakon izjednačenja igra se rasplamsala, šansi je bilo na obe strane, golovi su izostali.  U samom finišu prvog dela u žaru borbe Milošević je oborio Ivana Ilića u svom kaznenom prostoru, sudija Gajdobranski je dosudio kazneni udarac za goste. Precizan sa bele tačke bi je kapiten crveno – belih Joveljić i ponovo Zvezdi doneo prednost.

Nastavak susreta doneo je nova uzbuđenja i malo ko je očekivao da će se meč završiti sa čak 14 postignutih golova.  Šormaz veoma brzo postiže izjednačujući pogodak, a potom Spartak uspeva da preokrene rezultat sjajnim golom Nemanje Matijevića. Novu radost Subotičanima priredio je David Dunđerski u 60. minutu kada je iz daljine uputio silovit šut i zatresao mrežu Zvezde za svoj prvenac u dresu Spartaka i vođstvo domaćih od 4:2.  Razigrali su se golubovi,  minut kasnije Lučić je povisio na 5:2, a potom Milijašević donosi prednost Spartaku od 6:2. Zvezda nije stajala, trener Lešnjak je osvežio ekipu izmenama i gosti su zaigrali silovitije, a svaku  priliku pretvorio u gol. Nikolić i Kovač su smanjili vođstvo Subotičana na 6:4, a potom je i kapiten crveno- belih zatresao mrežu golubova za 6:5. Totalno dekoncentrisana odbrana Spartaka dozvolila je da gosti poravnaju rezultat pogotkom Šikanjića, a zatim i preokrenu golom Kostića. Tačku na izuzetnu i dinamičnu utakmicu koja, teško da je viđena do sada na našim terenima stavio je Damjanović u poslednjim sekundama sudijske nadoknade vremena, posle izvanredne asistencije Nemanje Matijevića – za konačnih 7:7.

Spartak – Crvena zvezda 7:7 (1:2)

Strelci: Šormaz u 19. i 47, Matijević u 58, Dunđerski u 60, Lučić u 75, Milijašević u 77. i Damjanović u 90+3 za Spartak, a Joveljić u 16,  44. i 87. (iz penala), Nikolić u 84. Kovač u 86, Šikanjić u 90, Kostić u 90+2. minutu za Crvenu zvezdu.

Spartak: Dokić, Stanaćev (Stjepanović), Jović, Damjanović, Milošević (Brunčević), Lazić (Lukić) , Dunđerski, Milijašević (Stojanović), Šormaz, Matijević, Lučić (Zavišić).

Crvena zvezda: Gordić, Kostić, Terzić, I. Ilić (Kovač), Jokić, Rakić, Mihajlović (Nikolić), Bosić (Santrač), Joveljić, L. Ilić, Stanojev (Šikanjić)

Kadeti izgubili, omladinci remizirali sa Crvenom zvezdom

foto: Ilustracija (arhiva)

Minimalan poraz kadetske ekipe

U meču kadetskih selekcija Crvena zvezda je slavila. Iako je domaći tim poveo sa bele tačke, gosti su svoje prilike iskoristili pravnali rezultata, a u finišu i preokrenuli za pobedu.

Imala je Zvezda inicijativu od starta utakmice, Od starta meča gosti su imali inicijativu, međuti Spartak je prekinuo u devetom minutu,  kada je Stojanović u svom kaznenom prostoru oborio Božovića. Sudija je pokazao na belu tačku. Precizan sa jedanest metara bio je Žiža i doneo prednost Subotičanima. Nakon toga gosti su imali inicijativu, stvarali šanse, ali je na golu Spartaka bio raspoloženi Stajković koji je dobrim intervencijama zaustavljao stopostotne prilike Beograđana, pa je zahvaljujući njemu domaći tim prvo poluvreme završio u svoju korist.

U nastavku susreta gosti suopet bili dominantniji, Subotičani su odolevali do 65. minuta. Velikić je preciznim udarcem sa dvadesetak metara savladao nemoćnog Stajkovića i izjednačio.  Do kraja meča viđeno je nekoliko pokušaja Crvene zvezde, ali bezopasnih po gol Spartaka.  Ipak u  sudijskoj nadoknadi,   crveno – beli su uspeli da preokrenu rezultat i zabeleže pobedu.  

Spartak – Crvena zvezda 1:2 (1:0)

Strelci: Žiža u 9. minutu (iz penala) za Spartak, a Velikić u 65. i Burmaz u 90+3. minutu za Crvenu zvezdu.

Spartak: Stajković, Budimir, Bobić, Cetina, Čabrilo (Miković), Đurasović (Stojanović), Molnar (Pataki), Božović, Dakić (Čobanski), Žiža, Lazić (Kaurin).

Crvena zvezda: Krstović, Jankulov (Pavlović), Stajić, Ajdinović, Savić, Eraković, Radovanović (Velikić), Stojanović, Burmaz (Jovičić), Jočić, Dedijer (Nestorović).

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1849

Povezana vest

Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.