Komentara: 78
Pregleda: 34368

Kablovska televizija raskinula saradnju sa Sportklubom

04.01.2016. u 12:57h
Izvor: Subotica.com
Kako saznajemo iz Pošta Net-a saradnja sa Sportklubom je okončana zaključno sa poslednjim danom prošle godine i kako stvari stoje neće biti nastavljena. Za sada nije poznato da li će KDS naći približno kvalitetne sportske kanale koji bi nadomestile izostanak Sportkluba.
Kablovska televizija raskinula saradnju sa Sportklubom

Mnogi korisnici subotičkog kablovskog sistema (koji je deo mreže Pošta Net-a) našlo se u čudu kada su umesto sportskih dešavanja na Sportklub kanalima 1 i 2 još u četvrtak ugledali crnu sliku, iako EPG (programski vodič) i dalje najavljuje šta trenutno ide, odnosno šta će se desiti.

Prva pomisao mnogih je verovatno bila tehnički problem koji će se brzo otkloniti, ali vrlo brzo je počela da se širi informacija da SK televizija više neće biti deo ponude lokalnog KDS-a (Pošta Net-a). S obzirom da su bili praznici nismo bili u mogućnosti da saznamo prave razloge, ali već danas imamo nešto što je defakto stanje, koje sigurno neće obradovati ljubitelje ova dva kanala.

Kako saznajemo iz lokalne kancelarije KDS-a (PoštaNet) ugovor koji ovaj distributer ima sa Sportklub televizijom je istekao zaključno sa 31. decembrom 2015. godine i nije produžen jer je finansijska nadoknada za nastavak izuzetno visoka, što Pošta Net ne može da pokrije.

Informaciju da se Sportklub (do daljnjeg) neće prikazivati u okviru ovog KDS sistema potvrdili su nam iz same televizije u kratkom saopštenju. Jedino nije jasno zašto sam distributer (Pošta Net) nije obavestio svoje korisnike o ovoj promeni, iako su to znali ranije.

Da li će se kroz dijalog naći neko kompromisno rešenje ostaje da se vidi, ali činjenica je da će i Sportklub ostati bez velikog broja gledalaca (što će sigurno uticati i na njihove marketinške potencijale), a KDS će svoju ponudu značajno oslabiti, bez obzira što se guraju na desetine pinkovih kanala i drugog programskog sadržaja koji sigurno neće zadovoljiti ukuse većine.

Kablovska televizija raskinula saradnju sa Sportklubom

Za sada nije poznato ni da li će i koji kanali zameniti ova dva popularna sportska kanala na kojima smo mogli da gledamo vrhunski tenis, evropsku i američku košarku, veliki broj evropskih fudbalskih i južnoameričkih liga, američki fudbal, hokej na ledu i druge brojne sportove.

Pre izvesnog vremena kontaktirali smo lokalnu kancelariju, a zatim i centralu u Beogradu, sa pitanjem da li postoje šanse da se pored dva postojeća kanala uz određeni paket ponuda obogati sa još četiri njihova (Sportklub) kanala, ali rečeno nam je da do daljnjeg neće biti ništa od toga, a ovim raskidom ugovora je to i potvrđeno.

KDS Pošta Net-a je jedini kablovski distributer u gradu, a korisnicima je ponudi alternativa u vidu gledanja televizije preko interneta, za šta je preduslov telefonska linija (ili vajerles) i jača internet konekcija (minimalno 4mbit) što uz pretplatu televizije bez obzira na razne akcije znatno povećava iznos u odnosu na KDS, a kvalitet usluge je približno sličan.

Što se tiče sporta, odnosno sportskih kanala, koliko smo uspeli da istražimo kod nijednog distributera nije bilo moguće naći objedinjen paket Arena (Digital + HD) i Sportklub (Digital + HD) kanala, pa tako preko Telekom IPTV imate sve Arenasport kanale (Digital + HD) bez SK, dok kod SBB-a imate komplet SK 1-6 (Digital + HD) ali bez Arenasporta. Cene se takođe mogu upoređivati, ali za sada smo se samo osvrnuli na ponudu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 3 meseca
Komentara: 78
Pregleda: 34368
Povezane teme

kablovska

kablovska subotica

kablovska televizija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.