Komentara: 2
Pregleda: 2385

Kabinet za praktičnu nastavu u Školskom centru za vaspitanje i obrazovanje slušno oštećenih lica

29.01.2014. u 15:31h
Izvor: RTV Yueco
Od početka ove školske godine učenice koje se obrazuju za frizera u Školskom centru za vaspitanje i obrazovanje slušno oštećenih lica, praktičnu nastavu pohađaju u prostorijama Centra. Na početku školske godine otvoren je kabinet za praktičnu nastavu u okviru škole, u kojem se odvija praktična nastava za obrazovne profile frizer i manikir-pedikir. Centar pohađa više od 100 učenika, od vrtića do srednje škole.
Kabinet za praktičnu nastavu u Školskom centru za vaspitanje i obrazovanje slušno oštećenih lica

U kabinetu za praktičnu nastavu Školskog centra za vaspitanje i obrazovanje slušno oštećenih lica od početka školske 2013/2014. godine odvija se praktična nastava za dvadesetak učenica koje se obrazuju za frizera i manikira-pedikira. Praktična nastava se odvija jednom nedeljno za prvu, odnosno dva puta nedeljno za drugu i treću godinu. Učenice sa kojima smo razgovarali kažu da najviše vole praktičnu nastavu, kada mogu da primene znanje koje su stekli na časovima teorije.

Školski centar za vaspitanje i obrazovanje slušno oštećenih lica Subotica pohađa oko 104 đaka, od predškolskog do srednjoškolskog doba. Škola obrazuje đake u srednjoj školi na više obrazovnih profila, među kojima su: mesari, pekari, bravari, kartonažeri i moleri. Đaci na svim obrazovnim profilima stiču praktična znanja u firmama sa kojima škola ima potpisane ugovore. Na početku ove školske godine u prostorijama škole otvoren je kabinet za praktičnu nastavu za frizere i manikire-pedikire. Činjenica da više ne moraju da napuštaju prostorije škole da bi odlazili na praktičnu nastavu mnogo znači za učenike, jer ne moraju da napuštaju prostorije u kojima se osećaju sigurno i zaštićeno.

Školski centar za vaspitanje i obrazovanje slušno oštećenih lica Subotica obrazuje đake na područjima rada: hemija,nemetali i grafičarstvo, lične usluge, šumarstvo i obrada i obrada drveta, poljoprivreda, proizvodnja i prerada hrane, geodezija i građevinarstvo, mašinstvo i obrada metala, tekstilstvo i kožarstvo i geologija, rudarstvo i metalurgija.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 2 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 2385
Povezane teme

škola za slušno oštećena lica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.