Komentara: 3
Pregleda: 3864
Foto

Kabinet virtuelne banke za buduće finansijske službenike

12.02.2020. u 16:05h
Izvor: Subotica.com
U okviru projekta "Škola kao nacrtana za Vas", Eurobanka opremila je kabinet virtuelne banke u Ekonomskoj školi "Bosa Milićević". Nova računarska oprema najviše će značiti učenicima koji se obrazuju za bankare, jer će na ovaj način moći da se u realnim okolnostima pripremaju za svoje buduće zanimanje.
Kabinet virtuelne banke za buduće finansijske službenike

Nakon što se vrate sa privremenog raspusta, učenici Ekonomske škole "Bosa Milićević" moći će u kabinetu virtuelne banke da otvaraju račune fizičkim i pravnim licima, da odobravaju kredite i obavljaju poslove trezora, blagajne i druge operacije koje se svakodnevno sprovode u realnim bankama.

- Osnovni značaj ove donacije je da povezuje teoriju i praksu. Učenici se, radeći na savremenim računarima, smeštaju u realno okruženje i tako stiču konkretna znanja koja će sutra moći da primene u bankama, finansijskim institucijama, osiguravajućim društvima, a uz to postaju zadovoljniji i motivisaniji za rad. Upravo je to u skladu s našim nastojanjem da učenici, odmah po završetku školovanja ukoliko žele, mogu da stupe potpuno spremni u svet rada - rekao je Imre Zombori, direktor Ekonomske škole.

Kabinet virtuelne banke za buduće finansijske službenike

Projekat "Škola kao nacrtana za Vas" koji je pokrenula Eurobanka 2018. godine, finansira se putem humanitarne kreditne kartice "Eurobank Veliko srce", čiji vizuelni identitet je osmislila učenica Umetničke škole iz Niša. Svaki put kada ovom karticom nešto platite ili podignete novac na bankomatu, Eurobanka odvaja deo sredstava od prihoda i usmerava ih za modernizaciju srednjih škola širom Srbije. Do sada su na ovaj način opremljeni kabineti i učionice ekonomskih škola u Beogradu, Šapcu i Subotici u ukupnoj vrednosti od 3,6 miliona dinara.

- Glavna svrha ovog projekta jeste da se poboljšaju uslovi učenja i rada srednjih škola, a važno je naglastiti da se ovaj projekat ne svodi samo na opremanje, već da ima još dva vrlo značajna segmenta. Prvi je da će banka omogućiti učenicima da obavljaju praksu u našim ekspoziturama, dok su naše kolege na raspolaganju školama da kao gostujući predavači govore o aktuelnostima u svetu bankarstva - rekla je Slavica Pavlović, predsednica izvršnog odbora Eurobanke.

Kabinet virtuelne banke za buduće finansijske službenike

Projekat je podržalo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, zahvalivši se Eurobanci na pomoći obrazovnim ustanovama i nastojanju da kvalitetnom opremom unaprede nastavu u školama i zadovolje potrebe bankarskog sektora.

- Podržavamo sve koji svoju društvenu odgovornost vide u tome da pomognu obrazovni sistem Republike Srbije. Mnogo toga smo uradili u prethodnom periodu, kako na reformisanju gimnazijskog obrazovanja, tako i srednjeg stručnog obrazovanja, i nadamo se da će sve to doprineti da imamo kompetentne učenike koji će odmah posle srednje škole moći da pronađu posao u privredi, ali i da nastave svoje akademsko obrazovanje na visokim školama i univerzitetima - izjavio je Aleksandar Pajić, posebni savetnik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Izvor: Subotica.com
Opremanje kabineta Ekonomske škole Opremanje kabineta Ekonomske škole Opremanje kabineta Ekonomske škole Opremanje kabineta Ekonomske škole Opremanje kabineta Ekonomske škole Opremanje kabineta Ekonomske škole Opremanje kabineta Ekonomske škole Opremanje kabineta Ekonomske škole
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 2 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 3864
Povezane teme

ekonomska škola Subotica

ekonomska srednja škola

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.