Komentara: 10
Pregleda: 7514
Foto

Južna Koreja donirala ambulantno vozilo Opštoj bolnici

27.07.2017. u 12:27h
Izvor: Subotica.com
Južna Koreja poklonila je građanima Srbije pet novih, najsavremenije opremljenih vozila hitne pomoći za potrebe transporta i lečenja migranata, ali i građana Srbije. Jedno od njih je sinoć stiglo i u Suboticu.
Južna Koreja donirala ambulantno vozilo Opštoj bolnici

U Beogradu je juče uručena donacija pet ambulantnih vozila za bolnice u Sremskoj Mitrovici, Šidu, Vranju, Beogradu i Subotici. Ambulantna vozila, sa pripadajućim setom opreme, su planski raspoređna za institucije zdravstvene zaštite na lokalnom nivou koje su pogođene migrantskom krizom, a za čiju nabavku je Republika Koreja obezbedila sredstva.

Grad Subotica, kao jedan od gradova koji je primio, zbrinuo i privremeno smestio veliki broj migranata koji su se našli na putu  prema kapiji Evropske unije, odnosno našem severnom susedu Mađarskoj, republika Južna Koreja je opredelila jedno novo ambulantno vozilo za Opštu bolnicu Subotica.

Zahvalivši Nj.E. ambasadoru Republike Koreje u našoj zemlji, gospodinu Ju Dae Jongu na donaciji, ministar zdravlja Zlatibor Lončar istakao je da donacija sanitetskih vozila predstavlja još jednu u nizu potvrda prijateljskih odnosa i međusobnog uvažavanja dveju zemalja.

Južna Koreja donirala ambulantno vozilo Opštoj bolnici

- Republika Srbija je dobila priznanja od svih međunarodnih institucija i organizacija za svoje postupanje u migrantskoj krizi, poštujući pri tome sve međunarodne standarde i uvažavajući sva prava migranata koji su boravili ili borave u našoj zemlji. Adekvatno zdravstveno zbrinjavanje ovih ljudi koji su napustili svoje domove predstavlja veoma značajan aspekt takvog postupanja, i nema nikakve sumnje da će uz pomoć donacije Republike Koreje u vidu sanitetskih vozila to zbrinjavanje biti olakšano i unapređeno - rekao je ministar zdravlja.

V.D. Direktora Opšte bolnice Subotica, Subotica, dr sci med Slobodan Puškar izrazio je zadovoljstvo što je Opšta bolnica Subotica, Subotica prepoznata kao jedna od ustanova u kojoj se migrantima pruža zdravstvena zaštita u punom obimu te se lično prilikom primopredaje zahvalio Ministru zdravlja Republike Srbije kao i ambasadoru Republike Koreje na uručenoj donaciji.

Izvor: Subotica.com
Donirano ambulantno vozilo za Opštu bolnicu Donirano ambulantno vozilo za Opštu bolnicu Donirano ambulantno vozilo za Opštu bolnicu Donirano ambulantno vozilo za Opštu bolnicu Donirano ambulantno vozilo za Opštu bolnicu Donirano ambulantno vozilo za Opštu bolnicu Donirano ambulantno vozilo za Opštu bolnicu Donirano ambulantno vozilo za Opštu bolnicu
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 8 meseci
Komentara: 10
Pregleda: 7514
Povezane teme

donacija bolnici

ambulantno vozilo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.