Komentara: 20
Pregleda: 4662

Jugonostalgičari obeležavaju Dan SFRJ

28.11.2016. u 12:40h
Izvor: Subotica.com
Iako SFRJ zvanično ne postoji od 1991. godine jugonostalgičari ne prestaju da se kroz razne manifestacije i obeležavanja datuma sećaju prijašnjih vremena i perioda života koji mnogima evocira lepa sećanja.
Jugonostalgičari obeležavaju Dan SFRJ

Udruženje građana "Centar-Tito-Központ", komunisti Subotice i društvo za istinu o NOB i Jugoslaviji u utorak, 29. novembra, održaće svečanu akademiju povodom Dana Socijalističke federativne republike Jugoslavije.

- Za sve nas Dan Republike je najznačajniji praznik jer je Socijalistička Jugoslavija rođena u narodnooslobodilačkoj borbi protiv fašizma. Skromno obeležavanje ovog značajnog datuma organizujemo zbog toga što smatramo da je i danas neophodno negovati i u životu primenjivati vrednosti Jugoslavije: pravo na rad, ravnopravnost nacionalnih zajednica i međusobnu toleranciju, slobodu stvaralaštva, nezavisnost i nesvrstanost zemlje, razvoj ekonomije i u skladu s tim društvenog i ličnog standarda. Razvoj i negovanje tih civilizacijskih vrednosti danas i sutra mogu samo doprineti jačanju i razvoju Republike Srbije. Po nama, u interesu je Srbije da sa bivšim republikama Jugoslavije razvija i održava najbolje ekonomske, političke, kulturne, društvene i sportske odnose i saradnju. - navodi se u zajedničkom saopštenju organizatora.

Svečana akademija biće održana u utorak, sa početkom u 18 časova u sali 212 Otvorenog univerziteta (1. sprat). Udruženja su pozvala Subotičane da svojim prisustvom uveličaju obeležavanje Dana Republike, zajedno sa stvaraocima i kulturnim poslenicima našeg grada.

Jugonostalgičari obeležavaju Dan SFRJ

Izvor: Subotica.com
Svečana akademija povodom Dana SFRJ Svečana akademija povodom Dana SFRJ Svečana akademija povodom Dana SFRJ Svečana akademija povodom Dana SFRJ Svečana akademija povodom Dana SFRJ Svečana akademija povodom Dana SFRJ Svečana akademija povodom Dana SFRJ Svečana akademija povodom Dana SFRJ
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 5 meseci
Komentara: 20
Pregleda: 4662

Povezano dešavanje

Povezane teme

dan socijalističke federativne republike jugoslavije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.