Komentara: 42
Pregleda: 4250

Jučerašnji nestanak struje desio se usled havarije na mreži, sistem stabilizovan posle dva časa

16.03.2021. u 17:44h
Izvor: Subotica.com
Jučerašnji nestanak struje desio se usled havarije na mreži, sistem stabilizovan posle dva časa

Juče nešto pre 15,30 časova Subotičani iz više delova grada su se počeli javljati da imaju problema sa strujom, u smislu da je ili nemaju uopšte ili da se dešavaju češći ili ređi ispadi. Paraleno sa tim stizale su informacije da postoji problem i sa vodom. Nakon dva časa intezivnih radova situacija sa strujom se stabilizovala, a Vodozahvati su počeli da rade punim kapacitetom.

Kako saznajemo nestabilan dovod struje desio se usled havarije u elektroenergetskom postrojenju koje je u madležnosti Elektromreže Srbije. Zbog potrebe otklanjanja kvara na elektroenergetskom postrojjenju Elektrodistribucija Subotica je imala obavezu prebacivanja svoje srednjenaponske mreže na alternativne pravce napajanja koji nisu u svakodnevnoj upotrebi, te je subotička Elektrodistribucija angažovala sve raspoložive ekipe i resurse kako bi se prekid napajanja sveo na što kraći vremenski period.

Tokom prebacivanja došlo je do kvara na srednjenaponskom vodu, što je izazvalo prekid u napajanju električnom energijom, a zbog čega su potrošači na teritoriji Subotice imali češće ili povremene ispade.

Iz Elektrodistribucije Subotica izražavaju žaljenje zbog jučerašnje situacije i neprijatnosti koje su korisnici mreže imali i navode da je ovo preduzeće u svakom trenutku na raspolaganju za rešavanje problema, ali tokom situacija havarije, koje se vrlo retko dešavaju, vrlo je teško predvideti razvoj situacije, zbog čega je potrebno razumevanje građana.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 2 meseca
Komentara: 42
Pregleda: 4250

Povezana vest

Povezane teme

elektrovojvodina subotica

elektrodistribucija

elektrodistribucija subotica

električna energija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.