Komentara: 4
Pregleda: 3843
Foto

Jubilej ansambla "Ravnica" u znaku ljubavi

23.08.2021. u 14:32h
Izvor: Subotica.com
Koncertom "Ljubav pobeđuje sve", koji će se održati u sredu, 25. avgusta, na Letnjoj pozovnici na Paliću od 20 časova, ansambl "Ravnica" proslaviće tri decenije postojanja. Ulaznice se mogu kupiti u vinotekama Vinarije "Zvonko Bogdan", kao i na dan nastupa na blagajni Letnje pozornice.
Jubilej ansambla "Ravnica" u znaku ljubavi

Za koncert koji će zaokružiti 30 godina rada i druženja sa tamburom, ansambl "Ravnica" pripremio je, kako najavljuju, spektakl. Naime, uz 14 autorskih pesama u kojima će publika moću da uživa, napisali su i jedan ljubavni scenario, koji će interpretirati glumac Vladimir Grbić i tako dočarati da ljubav zaista uvek pobeđuje sve.

- To je moto našeg koncerta i želimo da ispričamo jednu ljubavnu priču koja će pokazati da u svim mogućim opcijama u životu, ljubav može i uvek pobeđuje sve - najavio je Nikola Jaramazović, član ansambla "Ravnica". - Potpuno sam siguran da su osnivači ansambla, oni koji su počeli da sviraju 1991. godine, negde u dubini duše imali ovaj san, da "Ravnica" stasa u jedan takav ansambl koji piše autorske pesme i sa njima nastupa na pozornicama. Ovaj koncert je potvrda smo išli u dobrom pravcu i da smo svi zajedno sanjali i dosanjali taj san.

Jubilej ansambla "Ravnica" u znaku ljubaviPrisećajući se perioda nastanka, Miroslav Kujundžić, jedan osnivača ansambla "Ravnica", rekao je da su kroz tri decenije članovi orkestra naučili mnogo toga, a pre svega da više sviraju i vole, zbog čega će ovaj koncert biti kruna njihovog dosadašnjeg rada.

- Kada smo osnivali ansambl, motiv je bio vrlo jednostavan. Mi smo u kolevci tambure, u Subotici, i sve ove godine imamo Stipana Jaramazovića, a uz njega, svako ko je u to vreme želeo da svira, Stupan ga je naučio i utkao u njega jednu osnovu koja je doprinela da se sve ovo dogodi. Motiv je bio da se okupimo u maloj bandi i da još više izoštrimo naše veštine. U velikom orkestru smo sticali iskustvo na velikim binama, a sa malim orkestrom je bio još veći izazov. Mnogi su probali, nisu se svi održali, jer je 30 godina dugačak period, ali mi smo ti sinovi ravnice, tamburaške kolevke u Vojvodini i nastojimo to što duže održati, modernizovati, ali nikako zaboraviti osnovu i mogu reći da je tambura unapredila život svakoga od nas - poručio je Kujundžić.

Jubilej ansambla "Ravnica" u znaku ljubaviKoncert "Ljubav pobeđuje sve" održaće se u sredu, 25. avgusta, na Letnjoj pozornici na Paliću od 20 časova, a u slučaju kiše, zamenski termin biće nedelja, 29. avgust, u isto vreme na istom mestu. Ulaznice se mogu kupiti u vinotekama Vinarije "Zvonko Bogdan", kao i na dan nastupa na blagajni Letnje pozornice.

Izvor: Subotica.com
Obraćanje povodom 30 godina postojanja ansambla "Ravnica" Obraćanje povodom 30 godina postojanja ansambla "Ravnica" Obraćanje povodom 30 godina postojanja ansambla "Ravnica" Obraćanje povodom 30 godina postojanja ansambla "Ravnica" Obraćanje povodom 30 godina postojanja ansambla "Ravnica" Obraćanje povodom 30 godina postojanja ansambla "Ravnica" Obraćanje povodom 30 godina postojanja ansambla "Ravnica" Obraćanje povodom 30 godina postojanja ansambla "Ravnica"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 8 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 3843
Povezane teme

koncert

letnja pozornica

tamburaški orkestar ravnica

nikola jaramazović

miroslav kujundžić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.