Komentara: 4
Pregleda: 2529
Foto

Jubilej ansambla "Ravnica" u znaku ljubavi

23.08.2021. u 12:32h
Izvor: Subotica.com
Koncertom "Ljubav pobeđuje sve", koji će se održati u sredu, 25. avgusta, na Letnjoj pozovnici na Paliću od 20 časova, ansambl "Ravnica" proslaviće tri decenije postojanja. Ulaznice se mogu kupiti u vinotekama Vinarije "Zvonko Bogdan", kao i na dan nastupa na blagajni Letnje pozornice.
Jubilej ansambla "Ravnica" u znaku ljubavi

Za koncert koji će zaokružiti 30 godina rada i druženja sa tamburom, ansambl "Ravnica" pripremio je, kako najavljuju, spektakl. Naime, uz 14 autorskih pesama u kojima će publika moću da uživa, napisali su i jedan ljubavni scenario, koji će interpretirati glumac Vladimir Grbić i tako dočarati da ljubav zaista uvek pobeđuje sve.

- To je moto našeg koncerta i želimo da ispričamo jednu ljubavnu priču koja će pokazati da u svim mogućim opcijama u životu, ljubav može i uvek pobeđuje sve - najavio je Nikola Jaramazović, član ansambla "Ravnica". - Potpuno sam siguran da su osnivači ansambla, oni koji su počeli da sviraju 1991. godine, negde u dubini duše imali ovaj san, da "Ravnica" stasa u jedan takav ansambl koji piše autorske pesme i sa njima nastupa na pozornicama. Ovaj koncert je potvrda smo išli u dobrom pravcu i da smo svi zajedno sanjali i dosanjali taj san.

Prisećajući se perioda nastanka, Miroslav Kujundžić, jedan osnivača ansambla "Ravnica", rekao je da su kroz tri decenije članovi orkestra naučili mnogo toga, a pre svega da više sviraju i vole, zbog čega će ovaj koncert biti kruna njihovog dosadašnjeg rada.

- Kada smo osnivali ansambl, motiv je bio vrlo jednostavan. Mi smo u kolevci tambure, u Subotici, i sve ove godine imamo Stipana Jaramazovića, a uz njega, svako ko je u to vreme želeo da svira, Stupan ga je naučio i utkao u njega jednu osnovu koja je doprinela da se sve ovo dogodi. Motiv je bio da se okupimo u maloj bandi i da još više izoštrimo naše veštine. U velikom orkestru smo sticali iskustvo na velikim binama, a sa malim orkestrom je bio još veći izazov. Mnogi su probali, nisu se svi održali, jer je 30 godina dugačak period, ali mi smo ti sinovi ravnice, tamburaške kolevke u Vojvodini i nastojimo to što duže održati, modernizovati, ali nikako zaboraviti osnovu i mogu reći da je tambura unapredila život svakoga od nas - poručio je Kujundžić.

Koncert "Ljubav pobeđuje sve" održaće se u sredu, 25. avgusta, na Letnjoj pozornici na Paliću od 20 časova, a u slučaju kiše, zamenski termin biće nedelja, 29. avgust, u isto vreme na istom mestu. Ulaznice se mogu kupiti u vinotekama Vinarije "Zvonko Bogdan", kao i na dan nastupa na blagajni Letnje pozornice.

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 meseca i 1 dan
Komentara: 4
Pregleda: 2529
Povezane teme
koncert letnja pozornica tamburaški orkestar ravnica nikola jaramazović miroslav kujundžić
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.