Komentara: 0
Pregleda: 3748
Foto

Jubilarni susret oldtajmera u znaku vozila iz Srbije

21.09.2020. u 13:32h
Izvor: Subotica.com
Iako se ovogodišnja manifestacija održala u znatno skromnijem obliku, zanimljivih vozila nije manjkalo, te su sugrađani koji su se u nedelju zatekli na Paliću mogli da vide atraktivnog "Vilis najta" iz 1927. godine, milicionerskog "stojadina" iz 1978. godine, kao i još oko dvadesetak oltajmer vozila iz Subotice, Novog Sada, Sremske Mitrovice, Kule, Bečeja, Sombora, Apatina i Beograda.
Jubilarni susret oldtajmera u znaku vozila iz Srbije

Za volanom atraktivnog oldtajmer vozila marke "Vilis najt" iz 1927. godine, bio je Darko Bogdanović iz Novog Sada, u čijem vlasništvu se nalazi već 11 godina. Kako je rekao, održavanje ovog "ljubimca" mu ne pada teško, jer uprkos tome što ima mnogo delova, većina može da se izradi u kućnoj radinosti.

- Ovim vozilom nisam išao van države, jer je u maniru oltajmera da ovako stare automobile voze na trejleru. Međutim, ja baš volim da ga vozim i u krugu od 100 do 150 kilometara na sve skupove idem sa njim - rekao je ponosan vlasnik najstarijeg vozila na ovogodišnjem skupu. - Pruža mi puno radosti, ceo život sam u ovome i imao sam različitih oldtajmera, pa čak i starijeg od ovoga. To je bio "Fijat" iz 1913. godine i njega sam zapravo menjao za "Vilis najta", pa u šali uvek kažem da težim novijim vozilima.

Jubilarni susret oldtajmera u znaku vozila iz SrbijeJubilarni susret oldtajmera u znaku vozila iz SrbijeMeđu ovogodišnjim učesnicima bio je i Josip Neis iz Subotice, svojevrsni kolekcionar milicionerskih vozila, koji je za ovu priliku dovezao "stojadina" iz 1978. godine.

- On je zapravo deo kolekcije od četiri vozila za miliciju. Imam "Fiću" iz 1961. godine, još jednog "tristaća" iz 1967. godine, "BMW" motor iz 1979. godine i ovo je zadnje vozilo koje sam nedavno završio - objasnio je Neis, koji u kolekciji još ima uniformu i kompletnu opremu tadašnjih milicajaca. - Prvi auto koji sam kupio je bio od milicije i tako se rodila ta ljubav. Žena i ćerka voze novija vozila, a ja vozim stara i kad skinem rotaciju, nekad sa ovim autom idem na posao.

Jubilarni susret oldtajmera u znaku vozila iz SrbijeJubilarni susret oldtajmera u znaku vozila iz SrbijeSvi učesnici jubilarne, 10. po redu manifestacije nagrađeni su peharom i posebnom medaljom "Stop korona", koju su za njih pripremili organizatori u znak zahvalnosti što su se odazvali učešću u ovim, kako je rekao Teufik Isaković, predsednik Međunarodnog oldtajmer kluba Subotica, specifičnim okolnostima.

- Ove godine je trebalo da imamo oko 60 oldtajmer vozila i preko 100 učesnika kako iz naše zemlje, tako i iz Mađarske, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Makedonije, ali to nije bilo moguće zbog aktuelne epidemiološke situacije, te smo ugostili oko 25 vozila i nešto više od 30 učesnika iz Srbije - rekao je Isaković. - Održavanje manifestacije je bilo značajno, pogotovo ove godine kada je kompletan kulturni program u gradu osiromašen. To se može videti i po broju posetilica koji su došli na manifestaciju, da im nedostaju ovakva dešavanja i ovo je bio jedan od načina da koliko-toliko doprinesemo obogaćivanju kulturnog programa.

Izvor: Subotica.com
10. susret oldtajmera - izložba "Kulturološki milje obogaćen oldtajmerima" 10. susret oldtajmera - izložba "Kulturološki milje obogaćen oldtajmerima" 10. susret oldtajmera - izložba "Kulturološki milje obogaćen oldtajmerima" 10. susret oldtajmera - izložba "Kulturološki milje obogaćen oldtajmerima" 10. susret oldtajmera - izložba "Kulturološki milje obogaćen oldtajmerima" 10. susret oldtajmera - izložba "Kulturološki milje obogaćen oldtajmerima" 10. susret oldtajmera - izložba "Kulturološki milje obogaćen oldtajmerima" 10. susret oldtajmera - izložba "Kulturološki milje obogaćen oldtajmerima"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3748
Povezane teme

oldtajmeri

oldtajmer klub subotica

teufik isaković

susret oldtajmera

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.