• Pregleda: 2493

Jubilarni 10.TRON rođendanski polumaraton i SRCEF trka zadovoljstva

Prve subote u martu Atletsko rekreativni klub "TRON" će 10. put biti domaćin najboljim, najupornijim i najpozitivnijim zaljubljenicima u trčanje. Trčaće se polumarataon (21km) i trka zadovoljstva (7km). Prijave su u toku.
Jubilarni 10.TRON rođendanski polumaraton i SRCEF trka zadovoljstva

Kao neke od ciljeva tradicionalne trke organizator navodi obogaćivanje sportsko-rekreativnog i turističkog sadržaja na Paliću, promocija rekreativnog trčanja, podsticanje bavljenja sportom, ukazivanje na važnost fizičke aktivnosti, omogućavanje sportskog nadmetanja svim istinskim zaljubljenicima u trčanje bez obzira na pol, godine, versku i rasnu pripadnost, nivo utreniranosti. 

Kao i ranijih godina trka će biti održana u dve discipline - polumaraton i trka zadovoljstva. Staza je ista za sve učesnike, s tim da trka zadovoljstva je jedan krug dug 7 kilometara, dok je polumaraton 3 kruga, odnosno 21 kilometar.

Što se tiče uslova, za polumaraton je neophodno da učesnik bude punoletan, ali uz mogućnost za mlađe da saglasnost da roditelj.

Trkači koji osvoje pva tri mesta u apsolutnim kategorijama dobijaju pehare i simbolične robne nagrade. Trkači koji osvoje prva tri mesta po kategorijama dobijaju medalje. Svi učesnici dobijaju diplome sa postignutim vremenom, i učesničku medalju.

Početak trke je u subotu, 4. marta u 11 časova ispred Velike terase na Paliću. Prijave mogu da se izvrše putem interneta do 28. februara. Više informacija na sajtu ARC "Tron".

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.