Komentara: 8
Pregleda: 5595

Josip Ivanković kandidat koalicije "Preokret"

17.04.2012. u 18:26h
Izvor: RTV Yueco
Na konferenciji LDP-a, predstavljen je kandidat za pokrajinski parlament po većinskom izbornom sistemu, u izbornoj jedinici broj 54, Subotica 2 – Josip Ivanković.
Josip Ivanković kandidat koalicije "Preokret"

Josip Ivanković rođen je 1957. godine u Starom Žedniku, po struci je diplomirani ekonomista. Dugogodišnji je poljoprivredni proizvođač. Oženjen, otac četvoro dece.

Prilikom predstavljanja gosdodin Ivanković izjavio je da će se u skupštini AP Vojvodine kao poslanik zalagati za ustavno autonomnu i ravnopravnu Vojvodinu, koja sama upravlja sopstvenim resursima. Potrudiće se da Subotica više ne bude grad započetih, a nikad završenih projekata. Obzirom, da je Josip Ivanković kandidat koalicije Preokret!, ispred Hrvatske nezavisne liste, ovom prilikom pojasnio je zbog čega su se članovi ove liste odlučili priključiti koaliciji Preokret! “Smatramo da svaka nacionalna manjina, pa i naša hrvatska, treba da ima jaku manjinsku stranku. Činjenica da je najjača manjiska stranka hrvatske zajednice utopljena u vladajuću koaliciju, odlučili smo da podržimo Preokret! kao građansku opciju koja poštuje i uvažava sve različitosti.” – izjavio je Josip Ivanković.

Josip Ivanković

Suboticu je posetila Judita Popović, republička poslanica LDP-a. Tom prilikom obratila se prisutnim novinarima. Preokret znači modernizacija Srbije, rekla je danas u gradskom odboru Liberalno demokratske partije Judita Popović, kandidatkinja za republičku i pokrajinsku poslanicu liste Preokret! Ona je objasnila da u procesu modernizacije koji ne može da se završi preko noći ima mnogo posla u svim oblastima, ali među prioritetima su intenzivnija saradnja sa zemljama u regionu, koje su ranije pripadale zajedničkoj državi, posebno u oblasti ekonomije. Ekonomska politika takođe zahteva novi pristup, koji podrazumeva industrijalizaciju i razvoj agrara.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 1 nedelju
Komentara: 8
Pregleda: 5595
Povezane teme

izbori subotica 2012

izbori 2012

preokret

josip ivanković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.