Komentara: 33
Pregleda: 26558

Još jedan slučaj brutalnog zlostavljanja životinja

05.09.2017. u 17:44h
Izvor: Subotica.com
Posle nedavnog slučaja iživljavanja jednog momka nad psom tokom noćnog provoda u Engelsovoj ulici, kada je nesrećna životnja flašom isečena po glavi, subotičku javnost danas je šokirala nova brutalnost nad životinjama.
Još jedan slučaj brutalnog zlostavljanja životinja

U naselju Kelebija, na putu ka Majdanu, pored kontejnera u ulici 1. maja jutros su pronađena dva obezglavljena psa. Stravičan prizor zatekli su radnici JKP „Čistoća i zelenilo“ i odmah su pozvali policiju i komunalnu policiju. Radnici zoohigijene su zatim odneli leševe životinja i dezinfikovali površinu.

Kako saznajemo od meštana, kratkodlaki braon-crni mešanci nisu ranije viđani u naselju. Da li su u toku noći došli ili ih je pak neko doneo i mučki usmrtio, kao i šta su jadne životinje uradile da zasluže takvu sudbinu, još uvek se ne zna.

- U kontejneru su pronađene potpuno krvave medicinske rukavice, a oko samog mesta nije bilo puno krvi, tako da sumnjamo da su samo doneti ovde, a da je ovo nedelo urađeno na drugom mestu – kaže nam jedna meštanka.

Meštani sumnjaju da su u pitanju (ne)ljudi koji na ovaj način lažiraju ujede pasa i tako pokušavaju da dobiju odštetu od grada, ali o ovim, još uvek ne proverenim tvrdnjama, krajnju reč će dati istraga.

Kako saznajemo u Gradskoj upravi, vršiocu delatnosti hvatanja, zbrinjavanja, veterinarske nege i smeštaja napuštenih pasa i mačaka lutalica, JKP „Čistoća i zelenilo“ tokom ove godine, odnosno do kraja jula meseca prijavljen 81 ujed psa. Tokom prošle godine na psi lutalice su kidisali na građane 162, a u 2015. godini 164 puta.

Po osnovu štete nastale usled ujeda napuštenih životinja Grad Subotica je u 2015. godini oštećenim licima isplatio 4.754.355 dinara, u 2016. godini 3.913.384 dinara, a u periodu do početka avgusta ove godine 2.113.193 dinara.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 6 meseci
Komentara: 33
Pregleda: 26558
Povezane teme

zlostavljanje životinja

iživljavanje nad životinjama

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.