Komentara: 1
Pregleda: 2988

Još jedan klub za noćni sport mladih

24.11.2011. u 00:00h
Izvor: Dnevnik "Danas"
Još jedan klub za noćni sport mladih

Subotička Fondacija „Mesečina“, koja je pokretač i osnivač desetak klubova pod istim nazivom, raspisala je novi konkurs za dodelu sredstava za otvaranje još jednog, četvrtog kluba sredstvima Fondacije.

Reč je o sportskim klubovima za noćni sport, u kojima deca i mladi iz siromašnijih društvenih grupa mogu da provode večeri u druženju i igrajući stoni tenis i pikado. Klubovi „Mesečina“ razvili su saradnju sa drugim sličnim klubovima u zemlji i inostranstvu, organizuju razna takmičenja i ekskurzije, istovremeno negujući kod mladih pozitivne socijalne veštine, prijateljstvo, toleranciju, zajedništvo i osećaj pripadnosti. Do sada su zahvaljujući upravo angažovanju dece iz ranije osnovanih klubova, a uz pomoć Fondacije „Mesečina“, formirani klubovi u Horgošu, Gornjem Milanovcu i u Novom Bečeju.

U ovom, jesenjem konkursnom roku Fondacija će dodeliti 300.000 dinara nepovratnih sredstava za otvaranje još jednog kluba, a pravo učešća imaju nevladine neprofitne civilne organizacije sa cele teritorije Srbije. Uslov je da lokalna zajednica aplikanta bude multietična, a da u realizaciji projekta kao partner učestvuje najmanje jedna lokalna osnovna škola. Rok za podnošenje projektnih prijava je 30. novembar 2011. godine.

Novac za novi klub je obezbeđen kroz projekat individualne filantropije odnosno od dobrovoljnih priloga koje su prikupila deca „subotički mesečinari“. Cilj konkursa je, inače, da podstakne lokalne, nevladine, neprofitne organizacije u Srbiji da u svojim zajednicama razviju delotvoran preventivni program organizovanja slobodnog vremena u večernjim satima za decu osnovnoškolskog uzrasta, koji spadaju u tzv. socijalno ranjive kategorije. Pored donacije Fondacije, budućem klubu kompanija Forneti pokloniće profesionalni uređaj za pikado, sto za stoni fudbal i mini peciva tokom perioda realizacije projekta.

V.L.

Izvor: Dnevnik "Danas"
Postavljeno pre 8 godina i 6 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2988
Povezane teme
fondacija fokus Fokus fondacija fondacija mesečina noćni sport
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.